Добавките съдържащи FloraGLO
увеличават макуларният пигмент. Високата доза лутеин FloraGLO абсрбира синята
светлина напълно
Синята светлина е част от видимия спектър, но тя е най-опасна и може да
увреди очите. На нея сме изложени през целия ден.Прекомерното излагане на
слънце има отрицателен ефект върху зрението. Симптимите са замъглено зрение,
умора, напрежение в очите, главоболие – последици от дигиталния живот на човека
Високоенергийните сини лъчи проникват дълбоко и увреждат
фоторецепторите отговорни за остротата на зрението. Окото обаче има своята
защита. То филтрира синята светлина чрез пигмент в макулата – жълто петно на
очното дъно, съдържащо лутеин ( предпазва ретината и очите от свободните радикали) и зеаксантин. Заедно тези две вещества са
естествен защита срещу опасната синя светлина и са единствените отложени в
окото с тази цел. Тъй като тялото не
може да ги произведе само ние си ги набавяме чрез храната или с добавки като СуперОптик .
Трябва да се консумират много плодове и зеленчуци, които съдържат тези две
вещества - броколи, спанак, зеле, зелен грах и др.Типичната диета набавя едва 1-2 мг от тях се
набавят със средно дневният прием е 10 мг лутеин и 2 мг зеаксантин необходими за
очното здраве.
Резултатът е по-слаб филтър, който пропуска повече синя светлина и носи
по-висок риск от увреждане.
Хранителната добавка СуперОптик допринася за поддържане на доброто зрение, тъй като съдържа 315 мг омега-3 киселини (сардини, аншоа), вкл. до 250 мг DHA, витамини А,С, Е, В и минерали - цинк, манган, мед, селен.
Резултатите от клиничните проучвания на Агенцията за безопасност на храните в ЕС са категорични, че DHA допринася за поддържане на нормалното зрение именно при дневен прием на 250 мг DHA.
FloraGLO е марката лутеин, клинично доказана като безопасна за бебета и избрана за добавяне към храните за кърмачета.
FloraGLO е и единственият бранд лутеин, патентован като ефективен филтър на синята светлина.
FloraGLO е и единственият бранд лутеин, патентован като ефективен филтър на синята светлина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар