Translate

четвъртък, 18 октомври 2018 г.

Броени часове остават до началото на първи кръг на международния конкурс по програмиране на Мусала Софт – CodeIT


Той традиционно се провежда под патронажа на Президента на Република България. Новият сезон посреща всички участници с търсене на съкровища и нови предизвикателства. Можете да разгледате обновения сайт с новите елементи и симпатични пирати на адрес www.codeit.bg.
Както в предишните сезони, така и в този, талантите в състезателното програмиране ги очакват тениски за всички, дали ненулев резултат, още много награди за най-добрите и среща със световноизвестния ИТ гуру – Скот Ву. Той е трикратен носител на златен медал от международната олимпиада по информатика (IOI) и цялостно най-добрият състезател на IOI за 2014 г. През 2016 г. печели златен медал на световния финал на ICPC (Международен конкурс по програмиране на колежите) в Харвард. Работил е в Addepar, Hudson River Trading и Jane Street, след което става съосновател на инкогнито стартъп в Сан Франциско. Скот започва да се състезава в конкурси по програмиране от 2009 г. и все още участва и коментира за развлечение. Любимият му алгоритъм е sqrtN bucketing.
Първият кръг (маратон) ще продължи три седмици. Той включва една задача, за която всеки участник трябва да достигне възможно най-оптималното решение спрямо останалите състезатели. „CodeIT не само стимулира професионалното развитие и усъвършенстване на младежите, занимаващи се с програмиране, но им дава и възможност да се срещнат с хора със сходни интереси, да създадат контакти и да поставят основите на бъдещо ползотворно професионално сътрудничество.“ сподели чл. кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и патрон на първи кръг на състезанието.
По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар