Translate

вторник, 16 октомври 2018 г.

Очаквайте най-подробния български църковен и етнокалендар


За всички, които искат да открият красотата и магията на традиционните народни вярвания, обичаи и практики представяме най-новата книга с логото на издателство „Милениум“ – „Български църковен и етнокалендар“. Изданието съдържа в синтезиран вид цялото богатство на календарно-празничната обредност. Книгата представя всеки календарен празник и свързаните с него обичаи, ритуали, вярвания и обреди.
В това подробно справочно издание ще научите кога се честват църковните празници и имените дни според църковния календар. Ще видите и кои са свързаните с тях вярвания и обичаи, подредени ден по ден, какви са молитвите, които да отправите към светеца, чиято памет се чества и какви са тропарите (кратко песнопение, посветено на светеца), които се изпълняват при съответното богослужение.
Тази книга дава възможност на учениците, студентите и всички интересуващи се да обогатят своите знания и да научат за традиционните практики и вярвания на различните етноси, чиито представители населяват България. В календара са вклю­чени и част от официалните празници на арменци, евреи, мюсюлмани, гърци, руснаци и др., с които от десетки години съжителстваме в мир и разбирателство.
Книгата съдържа рецепти за приготвяне на традиционните празнични ястия за тези, които искат да спазят традицията.
„Българският църковен и етнокалендар“ е един универсален справочник, който пази народните традиции, вярвания, обичаи, култура и наследство и трябва да присъства във всеки дом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар