Translate

вторник, 16 октомври 2018 г.

Времето, прекарано пред екран, влияе върху мисленето на децата


Деца на възраст между 8 и 11 години, които използват устройства с екрани по-малко от два часа на ден, се справят по-добре на изпити, сочи проучване

Ново проучване показва, че деца на възраст между 8 и 11 години, които използват устройства с екрани по-малко от два часа на ден, се справят по-добре на изпити и се учат по-лесно. Съчетаването на по-малко време, прекарано пред екрана, със сън между 9 и 11 часа и 1 час физическа активност позволява постигане на най-добри резултати, сочи изследване на CHEO Research Institute. 
Проучването обхваща 4500 деца от САЩ и е публикувано в научното издание The Lancet Child & Adolescent Health. 
„Според откритията ни педиатри, родители, учители и правителствени органи трябва да окуражат намаляването на времето, прекарано пред екрани с развлекателна цел, и да приоритизират добрия сън по време на детството и съзряването“, разказва д-р Джереми Уалш от CHEO Research Institute в Отава, Канада.
Според Уалш все пак някои видео игри и научни програми могат да спомогнат за по-доброто обучение и развиването на повече умения. По думите му е необходимо допълнително да се изследва как различните дейности и съдържание влияят на децата.


economy.bg
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар