Ути Бъчваров-кулинарният гуру
разкри вкусния и натурален свят на пивото и даде ценни съвети за най-добрите
комбинации на бира и храна
Официалният старт на сезона на тъмното пиво бе
даден по време на шестия поред Бирен салон, организиран от Съюза на пивоварите
в България (СПБ).
Събитието уважиха известни лица от артистичните и спортни среди, дипломати, представители на държавните институции и научни организации, журналисти и мениджърските екипи на пивоварните компании – членове на СПБ.

Събитието уважиха известни лица от артистичните и спортни среди, дипломати, представители на държавните институции и научни организации, журналисти и мениджърските екипи на пивоварните компании – членове на СПБ.
Приятелите
на бирата бяха запознати със специфичните качествени показатели на тъмното
пиво. Оказва се, че то е с широк комплекс от биологично активни естествени
вещества и съдържа два пъти повече антиоксиданти и витамини В комплекс от
светлата бира. Тайната на естествено тъмния му цвят се дължи на препичане на
малца, което води до карамелизиране на естествените захари. В резултат вкусът
на пивото е по-сладък, а в аромата се долавят нотки на кафе и карамел. На
бирения салон бяха представени и най-новите марки тъмно пиво за сезона, които
се отличават с плътно тяло с рубинен оттенък и приятен послевкус и аромат на
плод.
„Тъмното пиво е особено подходящо за консумация през зимата, заради специалните си ароматни кафеени нотки, лека карамалена сладост и плътен вкус. Според проучвания на маркетингови агенции, около 90% от продажбите на тъмна бира в страната се реализират именно в периода октомври – март“, сподели с присъстващите изпълнителният директор на СПБ Ивана Радомирова и представи и последните данни за развитието на индустрията през 2013 г публикувани от Пивоварите на Европа.
Въпреки продължаващата стагнация на бирения пазар, през миналата година в страните от ЕС са произведени 383 милиона и 600 хил. хектолитра пиво и са продадени 346 милиона и 200 хил. хектолитра бира. По тези показатели България съответно е на 16 място (по производство) и на 13 място по продажби на пиво”, допълни тя.
„Тъмното пиво е особено подходящо за консумация през зимата, заради специалните си ароматни кафеени нотки, лека карамалена сладост и плътен вкус. Според проучвания на маркетингови агенции, около 90% от продажбите на тъмна бира в страната се реализират именно в периода октомври – март“, сподели с присъстващите изпълнителният директор на СПБ Ивана Радомирова и представи и последните данни за развитието на индустрията през 2013 г публикувани от Пивоварите на Европа.
Въпреки продължаващата стагнация на бирения пазар, през миналата година в страните от ЕС са произведени 383 милиона и 600 хил. хектолитра пиво и са продадени 346 милиона и 200 хил. хектолитра бира. По тези показатели България съответно е на 16 място (по производство) и на 13 място по продажби на пиво”, допълни тя.
Именно заради приятния си карамелен вкус и
по-голямата си плътност, тъмната бира е изключително подходяща съставка и за
редица ястия. Този факт потвърди Ути
Бъчваров, който разкри вкусния и натурален свят на пивото и даде ценни съвети за най-добрите комбинации на бира и храна. Изключително атрактивен акцент беше и гигантският съд, изработен от челото на локомотив, произведен през далечната 1907 г. В него телевизионният водещ приготви вкусно ястие ,с „месце и 30 различни тъмни бири”, за гостите на Бирения салон, сред които бяха волейболистът Евгени Иванов- Пушката и певецът Орлин Павлов.
Бъчваров, който разкри вкусния и натурален свят на пивото и даде ценни съвети за най-добрите комбинации на бира и храна. Изключително атрактивен акцент беше и гигантският съд, изработен от челото на локомотив, произведен през далечната 1907 г. В него телевизионният водещ приготви вкусно ястие ,с „месце и 30 различни тъмни бири”, за гостите на Бирения салон, сред които бяха волейболистът Евгени Иванов- Пушката и певецът Орлин Павлов.
Накрая кулинарният гуру не пропусна да
опровергае мита за „биреното коремче“, като се позова на нашумелите през
последните месеци проучвания на български и чуждестранни учени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар