Translate

понеделник, 11 февруари 2013 г.

Десислава Атанасова: Имах рак, но го преборих

 Здравният министър направи това признание, пред над 10-хилядната публика, която се събра на благотворителен концерт в подкрепа на кампанията срещу рака на маточната шийка, че самата тя е чувала тежката диагноза рак и то за себе си.
Атанасова излезе на сцената на зала №1 на НДК, придружавана от певеца Орлин Павлов. "Много се вълнувам и ще ви кажа защо. За първи път признавам това пред такава аудитория, но аз самата съм била с такава диагноза. Преминала съм тази борба и знам какво е.Развълнувана съм и от това, че имам честта да видя толкова много млади хора, които ги е грижа за здравето и живота на всяко момиче. Днес сме се събрали тук по две причини. Първата е да се насладим на таланта на нашите български звезди, а втората да бъдем съпричастни, защото всеки ден по една жена умира от това заболяване, а то може да бъде предотвратено”, допълни  тя.
Концертът бе под патронажа на председателя на 41 НС  Цецка Цачева, по инициатива на       парламентарната Комисия по здравеопазване, МЗ, Столична община и НЗОК. 
В залата бяха още кметът на София Йорданка Фандъкова, зам. министърът на здравеопазването д-р Минчо Вичев, председателят на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова, управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков, много лекар и гости. Над 4000 деца и техните учители и родители присъстваха на концерта.
Зад каузата „Заедно срещу рака на маточната шийка-избери живота” застанаха изпълнителите Били Хлапето и Михаела Филева, Любо, Графа, Орлин Павлов, Поли Генова, Мариана Попова, Део и Лео, Дивна, Печенката и Рафи. 
Водещи на концерта бяха Александър Сано, познат като Косъма от „Под прикритие,,, и жена му Нели, която е една от любимите телевизионни водещи на България. По време на събитието гостите в залата изгледаха и клип с послание и съпричастност от младите актьори – Радина Кърджилова, Луиза Григорова, Снежана Макавеева и звездите от „Революция Z".
Видео -послание към присъстващите отправиха също така и  д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС , доц. Никола Василев, републикански консултант по акушерство и гинекология, д-р Любомир Киров, председател на НСОПЛБ и Клара Балджиева - председател на Национално сдружение на педиатрите-специалисти от извънболничната помощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар