Translate

сряда, 13 февруари 2013 г.

Не изхвърляй живота си на боклука !

В периода 12 – 22.02.2013 г.  неправителствената организация „Лига на Умерените“, подкрепена от община София, организира разпространение на информационни материали като част от първата за организацията национална кампания – „Не изхвърляй живота си на боклука“.
Един от мотивите за създаването на „Лига на умерените”, през септември м. г., е липсата на критерии за това какво е умерена консумация, което е проблем на цялото общество.
Това доказват и резултатите от проведено проучване на тема „Тенденциите за прекомерна употреба на алкохол сред представители на социално значими професии”, през месец септември 2012 г. в цялата страна., сред работещи служители в държавна администрация, образование, финанси, правна система, медии и транспорт.
„Лига на умерените” се стреми към налагане на стандартите за допустимо количество за прием на алкохол заложени от Световната здравна организация и Европейската Комисия.
Kато част от кампанията на 12.02.2013 г. в 15:00 часа стартира разпространяването на информационни материали в шест български града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен. Ще бъдат поставени и стикери върху кофите за смет с надпис „Не изхвърляй живота си на боклука”. На този ден  във Варна ще бъде представенa  и авторска фотографска изложба озаглавена „Баланс“ посветена на алкохолната зависимост, която ще остане в града до 22.02.2013г. След гостуването там тя  поетапни ще бъде показана и в София, Пловдив, Бургас, Плевен, Стара Загора.На официалния сайт на организацията www.umreni.bg всеки може да намери достъпна информация свързана с алкохолната зависимост, да се консултира анонимно със специалисти и да си направи тест за това дали консумира алкохол в умерени граници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар