четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Maestro di Eleganza Алберто Веделаго изнесе публична лекция в ПУ „Паисий Хилендарски“ - Ролята на облеклото за успеха в бизнеса


Италианският дизайнер и стилист получи специална награда от ректорското ръководство – почетен плакет „Паисий Хилендарски" 


Световноизвестният италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго изнесе публична мултимедийна лекция на тема „Ролята на облеклото за успеха в бизнеса“. Събитието беше организирано от Академията за мода, ПУ „Паисий Хилендарски“ и катедра „Маркетинг и МИО“. Лекцията се състоя в Шеста аудитория на университета, като на нея присъстваха 200 студенти и преподаватели по право, бизнес, икономика, международни икономически отношения, връзки с обществеността и публична комуникация. Модератор бе проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който представи госта като не само дизайнер, а философ, естет, културолог и истински маестро в изкуството персонално да се създава облекло. Проф. Стойков отбеляза също: „Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – личен и професионален...”.
В началото на лекцията доц. Надя Чернева – заместник-ректор по международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол, връчи на Алберто Веделаго почетен плакет „Паисий Хилендарски“, от името на ректора проф. Румен Младенов. Maestro di Eleganza получи и специален сертификат, като благодарност за гостуването си в университета. „Тази среща днес за нас е знакова и се надявам, че няма да бъде първа и последна. Вярваме, че след нея всички присъстващи ще постигнем онази хармония между елегантен външен вид и интелектуална същност, които ще ни помогнат да оставяме най-доброто впечатление.“, посочи доц. Чернева. Другите официални лица на събитието бяха доц. Станимир Кабаиванов – декан на Факултета по икономически и социални науки, и доц. Теофана Димитрова – ръководител на катедра „Маркетинг и МИО“.
Италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго уточни, че е специалист в обличането на мъже, но в лекцията си ще коментира и правила за бизнес облеклото на жените. Maestro di Eleganza отбеляза, че със съветите си се надява студентите от ПУ „Паисий Хилендарски“ да постигнат максимален успех при старта на професионалното им развитие.
По време на лекцията, посветена на пряката връзка между облеклото и бизнес успеха, Алберто Веделаго акцентира на въпроса как елегантността придава стойност и носи повече успехи в личен и професионален план. Той обърна внимание и на важни правила при подготовката за интервю или първа среща с клиент, като даде съвети за различни ситуации и изтъкна често срещани грешки. „Понякога в делови ситуации, жените не могат да намерят границата между това да бъдат забелязани и риска да изглеждат прекалено агресивни.“, отбеляза Maestro di Eleganza. Той също сподели различни примери от своята практика и демонстрира пред студентите как да различат качественото сако, което е ръчно изработено без подлепващи материали. Акценти в лекцията бяха и проблемите свързани с масовото производство и ниското качество на изработка и материи. На финала гостът отговори на множество въпроси, задени от аудиторията и подари на всички присъстващи екземпляр от книгата си “Return ticket to suit and tie”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар