Translate

събота, 8 декември 2018 г.

LG представи нови медицински монитори в България


На базата на дългогодишен опит в развитието на технологии за плоски дисплеи, LG Electronics стъпва на полето на дисплеите за образна диагностика с новите си клинични и операционни монитори. Те са създадени, за да служат на медицинските работници да взимат животоспасяващи решения.  Новите монитори и новите радиографски устройства са налични в България.
София, 07 декември, 2018 — Скоростта и прецизността на имиджовата диагностика може да спасява животи по време на медицински интервенции. LG Electronics се фокусира точно върху тази функционалност, когато започва производството на технология за медицински цели. Новите клинични и операционни монитори и дигитални сензори правят всекидневната работа в различни области на медицинския сектор по-лесна.
LG предлага широк набор от професионални предложения за имиджова диагностика – дигитален CsI AED рентгенов сензор, който създава висококачествени изображения, с възможност за визуализация на елементи с дължина 1 милиметър и визуализация на течности по време на записването. Тъй като и двата сензора изпращат финалните рентгенови снимки към диагностичните монитори за 3 секунди, в случай, че се използва безжичен интернет, комуникацията между рентгена и диагностиците отнема точно 6 секунди, което го прави възможно най-бърз.
В диагностиката е изключително важно мониторите да представят всички нюанси на сивото акуратно. Мониторът на LG за клинични прегледи (моделите 19HK312C и 27HJ712C) отговарят на стандарта DICOM, част 14, на Американския колеж по радиография и Националната асоциация на производителите на електрически уреди, която стриктно дефинира цветовите характеристики на продуктите за медицински цели. Тъй като болничното оборудване се използва непрекъснато, сензор на LG мониторите измерва стабилността на изображението и проследява автоматично яркостта на мониторите, която намалява постепенно със стареенето на техниката.
По време на работа лекарите и сестрите прекарват дълго време пред екраните всеки ден и яркият дисплей може да причини отпадналост и умореност на очите. Клиничните монитори на LG имат функция за четене, която ограничава количеството на синята светлина и създава оптимални условия за четене на дълги текстове. Функцията против трептене намалява потенциалните вибрации на екрана, което прави още по-комфортно гледането на екрана за дълго време. Мониторите от модела 19HK312C имат антибактериално покритие, а тези от модела 27HJ712C имат перфектни цветове, които запазват качеството и при гледане от ъгъл 178 градуса, което позволява на голям брой специалисти да наблюдават екрана.
LG е разработил 27-инчов 8MP дисплей  от модела 27HJ7105, пригоден за операционни стаи.  Тъй като мониторът визуализира 115% sRGB цветовата гама, всички тонове на тъмночервения цвят могат лесно да се различат на екрана. Всичко това може да спаси животи по време на операция, защото перфектното цветово визуализиране е важно за хирурзите, особено в случаи на лапароскопии.  Този монитор също отговаря на стандарта DICOM част 14, за сиво, а яркостта му лесно се адаптира към светлите пространства в операционните стаи. Мониторът има ниво на защита IP35, а задният панел – IP32; предпазвайки от вода, прах и други течности, които могат да достигнат техниката по време на операция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар