Translate

четвъртък, 19 септември 2019 г.

Пловдивски младежки център без аналог с престижна номинация


Деветото издание на LUXURY Property AWARDS 2019 е на 4 октомври в хотел Маринела

Започнаха номинациите за деветото издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2019, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
По традиция организаторите на конкурса поставят на фокус социалните проекти на общините и строителните компании.
Финалист за златните статуетки е първият по рода си младежки център в Пловдив, чиято основна цел е да осигури пространство за личностното и професионално развитие на младите хора, за разгръщане на тяхната креативност, като същевременно насърчава международно сътрудничество и междукултурния диалог.
В инфраструктурно отношение центърът е триетажна сграда, с обща застроена площ 535 м2 и 1605 м 2 разгъната площ. На първия етаж е разположена рецепция и 6 броя модерни съблекални, всяка от тях със собствен санитарен възел, баня, шкафчета и скамейки. Конферентна зала с капацитет 35 седящи места, три учебни зали и библиотека са разположени на втория етаж в сградата. Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ разполага и с 17 стаи за настаняване, 41 легла, като всяка от тях предлага на своите посетители гледка към Гребен канал Пловдив или към „Многофункционален спортен комплекс“. Центърът предлага двойни и тройни стаи, един апартамент и 3 стаи пригодени за хора в неравностойно положение. Всяка стая е със собствен санитарен възел и всички необходими удобства за престой.
Неразделна част от „Младежки център Пловдив“ е „Многофункционален спортен комплекс“, който разполага с 3 игрища за футбол на малки врати, 2 баскетболни игрища, 4 тенис на маси, едно комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт, фитнес уреди на открито със слънцезащитна тента и пътека за бягане. Комплексът включва и подвижни трибуни за 500 човека.
Историята на проекта започва през 2014 г. - тогавашният министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова връчва на Георги Титюков, зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ при Община Пловдив, договор за проект BG 06 – 103 „Изграждане на младежки център в град Пловдив“, Програма „Деца и младежи в риск“, Компонент 1 – „Грижа за младежи в риск“, Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Целта е реализираните от екипа на проекта дейности да отговарят на изискванията за получаване на „Знак за качество“ на Съвета на Европа, който вече е придобит.
Строителните дейности на територията на Гребна база Пловдив започват през месец януари 2015 г., а на 19 ноември същата година е открит новопостроеният център. На официалната церемония присъстват министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на града Иван Тотев, заместник-кметът Георги Титюков, посланикът на Норвегия н.пр. Гюру Катерина Викьор, Иван Модев от Министерство на образованието и науката, общински съветници и множество официални лица.
След приключването на проекта от месец май 2017 г. насам „Младежки център Пловдив“ функционира като общинско предприятие. Основната мисия на екипа е да бъде вдъхновение и да открива нови перспективи пред децата и младите хора, посредством включването им в иновативни образователни проекти и програми. Дейността на центъра е основен механизъм за осигуряването на благоприятно бъдещо развитие на цялата общественост. Акценти в предстоящите инициативи на екипа на „Младежки център Пловдив“ са повишаване на
гражданската активност на младите хора, както и тяхното активно и трайно ангажиране в обществените процеси. Основен фокус в бъдещите дейности е и засилването на връзката и взаимодействието между родители – деца и учители, чрез включването им в разнообразни активности за постигане на взаимoразбирателство и изграждане на трайни взаимоотношения между страните, отговорни за подрастващите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар