Translate

петък, 20 септември 2019 г.

Популярни личности налагат четенето на книги като мода


„Модерно е да се чете“ бе подкрепена от над 30 популярни личности и от българските издателства. Кампанията привлича интереса на младите към книгите превръщайки четенето в мода

„Модерно е да се чете“ е кампания създадена с цел да призове хората, които обичат да четат книги, да споделят с други това приятно и полезно занимание, като постват снимки с любимите си четива в личните си профили в социалните мрежи.
Инициативата незабавно привлече активно четящите, които се включиха с интересни постове, цитирайки най-силните моменти от своите любими произведения.
От друга страна, таргет група са също активните младежи в социалните мрежи, които четат малко или изобщо не го правят, но се влияят от налаганите във виртуалното пространство моди. Не случайно мото на инициативата стана „Троянският кон в света на нечетящите“.
Ива Екимова
Кампанията бе активно подкрепена и от над 30 популярни лица от всички сфери на обществения живот, част от които се включиха в инициативата с любима книга, а други го направиха като се снимаха с тишъртка на „Модерно е да се чете“. Като лица - примери за подражание, които имат силата да създават „модите“ и да въздействат на младите, всеки от тях с особен ентусиазъм застана зад каузата за едно по-добро и четящо бъдещо поколение.
Ева Веселинова
Организаторите използваха влиянието и на световни личности като създадоха тишъртки, които изобразяват техни цитати свързани с книгите. Теодор Рузвелт е опитал да обясни на света, че книгите са го изградили като успешен политик -  "Аз съм част от всичко, което съм прочел". Джаки Кенеди е казала "Има множество малки начини да разширите света на детето си. Любовта към книгите е най-добрият от тях". Няма как да не споменем и култовият цитат на неповторимият български актьор Тодор Колев -„Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги“.
„Модерно е да се чете“ бе подпомогната и от редица български издателства, които предстоят да подарят някои от хитовите си заглавия на последователите на кампанията. В следващите няколко месеца организаторите ще зарадват феновете и с много други подаръци.
Георги Тошев
Единственото, което ще трябва да направят, за да се сдобият с награда е да се снимат с любимите си книги, а подробностите ще бъдат обявени в социалните мрежи.
„Забелязах, че активно четящите книги са хора от определени социални кръгове, но те малко или много изолират всички останали. Много от тях казват „ние четящите“ и „вие нечетящите“. Затова създадохме кампания, която да обедини всички. В групите на „Модерно е да се чете“ няма разделения и всеки е добре дошъл. Там всеки може да научи нещо ново и защо пък да не хване и първата си книга в ръка,“ коментира създателят на кампанията Иван Комита.
Невиана Владимирова
Тази година един от най-успешните летни културни фестивали „Арт Поток“, който се провежда в Царево и Лозенец, подкрепи „Модерно е да се чете“ и го превърна в свой партньор.
„Модерно е да се чете“ се осъществява с безвъзмездната подкрепа на ПР агенция „IGM“, фирмата за дигитален маркетинг -„Hashbook” и клуб „Hacienda Beach“ в Лозенец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар