Translate

сряда, 18 септември 2019 г.

Стотици родители дойдоха, за да се срещнат с лекарите помогнали на децата им да поемат първа глътка въздух


Неделният ден, преди началото на учебната година се превърна в истински празник, за стотици семейства, техните бебета и вече пораснали деца, а лятната сцена на Борисовата градина в София се изпълни с много смях, настроение и музика. Поводът – празникът, организиран от портала за женско здраве Мама, татко и аз, който срещна едни от най-добите специалисти от родилните домове и клиники по акушерство, гинекология и асистирана репродукция в България, с бебетата на които са помогнали да се появят на бял свят.
Празникът посветен на първия учебен ден, както и на седмия рожден ден на порталът Мама, татко и азпремина под егидата на кмета на София- Йорданка Фандъкова, която лично дойде в Борисовата градина, за да поздрави лекарите и техните малки съкровища – някои от които вече пораснали и готови да прекрачат прага на училището за първи път.
Децата на София са нейното богатство. Те са смисъла, настоящето и бъдещето на града ни. Това е и причината тази среща да е толкова специална, не само за родителите и бъдещите първолаци на София, но и за всички нас. Поздравявам портала за женско здраве Мама, татко и аз за инициативата, заяви кмета Йорданка Фандъкова.
Своите безплатни консултации дадоха едни от най-доказаните имена в областта.
Освен празничната програма, в която се включиха специалисти от УСБАЛАГ "Майчин дом", МБАЛ "Св. София", I АГ "Св. София", II АГ "Шейново", Медицински комплекс "Д-р Щерев", МБАЛ "Вита". На лятната сцена в Борисовата градина, дойдоха и директора на Майчин дом проф. д-р Иван Костов, на общинска АГ болница Шейново – д-р Румен Велев, както и началника на Клиниката по акушерство и гинекология и заместник управител на МБАЛ Света София – доц. д-р Валентина Мазнейкова. За да се срещнат със своите малки пациенти и техните родители дойдоха и специалистите от Медицински комплекс Д-р Щерев – доц. Мария Юнакова, д-р Веселина Яначкова и д-р Иван Стаменов.
Десетки бяха и щастливците, които спечелиха прекрасни награди, предоставени от столичните родилни домове и спонсорите на събитието. Сред тях имаше безплатни АГ прегледи, 4D ултразвукови прегледи, едногодишен педиатричен пакет, гинекологичен скрининг, Пакет Училищна готовност, както и козметични сетове от HiPP, пренатален тест VISION от Future Health и три броя TORCH имуноблот анализа от лаборатории ЦибаЛаб.
И всичко това на фона на много музика и танци, които звучаха от лятната сцена в Борисовата градина благодарение на
единственото семейно радио в България – Radio Family и лъчезарната Ева Павлова. В празничната програма се включиха любимия на малки и големи Хайгашод Агасян, заедно с децата от вокално студио Пламъче с ръководител, Пламена Златева. На сцената с поздрав към родителите, децата и лекарите, които се грижат за тях излезе и младата певица Нора Караиванова, която също съвсем на скоро стана майка на прекрасно момченце. На финала младите танцьори на Мария от Dance Code, повишиха градуса на настроението с горещите ритми на салсата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар