Translate

четвъртък, 19 септември 2019 г.

20 години кохлеарна имплантация в България - надежда, превърната в реалност


Национален конкурс за рисунка „Звуците на живота


Йорданка Бъгова
На 16 юни 2019 година се навършиха 20 години от първата кохлеарна имплантация в България.Тя дава на хората със слухови увреждания неповторимия шанс да се потопят в богатството от звуци в света, в който живеем, да чуят и да кажат „обичам те“, да постигнат мечтите си, да се реализират професионално, да изявят най-доброто от себе си.
Кампанията за отбелязване на юбилея придоби широка популярност и бе подкрепена от много застъпници – клиниките, в които се провеждат кохлеарните имплантации, „Българската Коледа“, Столична община, Национален дворец на културата, обществени организации, учебни заведения, медии и частни компании.
Ирен Йовчева
Националният конкурс за художествена рисунка „Звуците на живота“ за деца с кохлеарна имплантация е едно от най-интересните и най-ангажиращите събития.
Той се проведе през м. май, 2019 г., а резултатите бяха обявени на 01.06 – на празника, посветен на Деня на детето. Участниците се състезаваха в две възрастови категории – до 12 години и над 12 години. Най- добрите творби бяха наградени.
Всички картини от конкурса ще бъдат показани в „Изложба на открито“ в периода 18.09 – 02.10.2019 година в градинката пред Кристал.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар