Translate

петък, 10 май 2019 г.

Тайфунът“ - Таня остави престилката на MasterChef на достойното 8 място


Във вторник на 8-мо място MasterChef България напусна темпераментният „тайфун“ - Таня Попова. Тя заслужено влезе в топ 3 на кутията със своята интерпретация на агнешко за Гергьовден и се научи как да прави веган пица и целувки от Chef Силвена Роу.  След това оглави синия отбор, за да приготвят основно ястие и шейк за тийнейджъри. Но взискателното жури поднесе поредната изненада в напредналата фаза на шоуто на добрия вкус и размени лидерите на отборите по средата на играта. Това доведе до тотално объркване, а Таня не успя да промени плана на Краси и поднесе на гостите пържени пилешки крилца с картофи, кетчуп и майонеза. В елиминационната фаза тя не успя да надделее в битката за филетирането на рибата синегрида по начина, демонстриран от Chef Михалчев, а красивата й чиния с три техники на приготвяне не даде заявка за ясен план. Топ професионалистите признаха, че безспорно тя е един от най-харизматичните участници в MasterChef, готвил повече от всички в този сезон на шоуто.  От своя страна Таня благодари за невероятното приключение, което я кара да бъде горда със себе си и да смята, че дава пример на своите деца.
В напредващия етап на играта конкуренцията между 8-те хоби готвачи стана още по-интензивна. Още в началото на отборната битка се стигна дори до физически сблъсъци в склада, докато състезателите се надпреварваха, за да вземат необходимите им продукти. Лора и Добрин са озоваха на земята, а Емануил блокира Николай в съревнованието за пилешкото филе, което и двата отбора разпознаха ката любимо на подрастващите. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу дадоха ясна заявка за отговорността към възпитаването на децата в принципите на здравословната и качествена храна, но след размяната на капитаните те не оцениха пърженото пиле като гурме и глобиха червения отбор с три гласа за неизпълнение на регламента. Това доведе до прецедент в играта и след като броят на гласовете се изравни, журито взе решение на елиминация да отидат капитаните на двата отбора като отговорни за крайния резултат.
Емануил, Таня и Красимира видяха от близо прецизна техника за филетиране на риба от самурая Chef Петър Михалчев. Основен фокус той постави върху пълноценното използване на всяка част от продукта, експедитивността и точната ръка. Най-добре със задачата се справи талантливата перничанка, а Таня и Емо се изправиха в ожесточен двубой, в който трябваше да приготвят рибата по три начина – севиче, пържена и поширана. Стресът пролича в представянето и на двамата, но чинията на емоционалната дама се оказа по-неубедителна и й коства мечтата за титлата MasterChef и горямата награда от 100 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар