Translate

неделя, 5 май 2019 г.

Lidl грабна отличиeто „Продукт на годината“ в три категории на престижния конкурс


Сладко от люти чушки „Родна стряха“, шунка Clean Label и био плодова закуска Lupilu са изборът на потребителите в категории „Сладка“, „Шунка“ и „Детски храни“

Три продукта от портфолиото на Lidl събраха най-висок резултат в национално представителния потребителски вот и бяха отличени за „Продукт на годината“ в три категории на престижния конкурс. Сладко от люти чушки „Родна стряха“, шунка Clean Label и био плодова закуска Lupilu са изборът на потребителите съответно в категории „Сладка“, „Шунка“ и „Детски храни“.
Престижните международни награди за иновации в потребителския сектор „Продукт на годината“ се провеждат за трети пореден път у нас. Световният конкурс се провежда ежегодно в над 40 страни с цел да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им.
Победителите в отделните категории се излъчват от потребителите в резултат на независимо национално представително проучване, реализирано от авторитетна изследователска агенция. За България проучването бе проведено от Nielsen Bulgaria сред 2000 респонденти, следвайки международната методология на програмата. Потребителите избираха сред десетки нови продукти и услуги, лансирани на българския пазар през последните 18 месеца, позиционирани в 25 категории. От всяка категория бе излъчен само по един победител, събрал най-много гласове в независимия потребителски вот.
Отличените продукти от портфолиото на Lidl се отличават освен с иновативност, но и с характерното за веригата оптимално съотношение качество-цена, което допълнително допринася за налагането им като любими артикули на потребителите. Лидл България е първата верига, която през ноември 2016 въведе напълно новата серия Clean label, която включва месни продукти с високо съдържание на месо от над 95%, без добавени консерванти, овкусители, оцветители, глутен или лактоза. Отличената в конкурса шунка Clean Label, както и останалите продукти от серията се правят по иновативна технология, при която изкуствените добавки се заместват с натурални такива и се използват естествени консерванти.
Сладкото с люти чушки e първото по рода си в модерната търговия и е един от победителите в конкурса „Съхрани родния вкус“, проведен от Лидл България в края на 2017 г. Сладкото е произведено по семейната рецепта на Диляна Георгиева от Бургас. С иновативната си комбинация между люто и сладко, то притежава мек и балансиран вкус, идеален в допълнение към свинско и телешко месо.
Био плодовата закуска е част от продуктовата линия на Lidl за бебета и малки деца Lupilu. Продуктът съдържа единствено пастьоризирано плодово пюре от био плодове. Подходящо е за деца от 5 месеца и е без добавена захар (само с естествени захари). Опаковката е достатъчна за едно хранене, удобна за използване по време на разходка или при пътуване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар