Translate

неделя, 5 май 2019 г.

„Път на пациента“ - с бързи отговори за здравето и правата ни


Фондация “В помощ на здравето“ създаде  нова секция - "Път на пациента“ за улеснение на всички здравноосигурени български граждани в  първата у нас онлайн платформа за информираност за най-разпространените социално значими заболявания - Портал на пациента* - https://www.portalnapacienta.bg
Новата секция включва ясна и точна информация по трите важни направления: 




Информацията е изготвена със съдействието на НЗОК и е написана на достъпен, ясен и точен език с подходящ дизайн и инфографики. Така всеки ще може да намери бързо отговор на въпросите, които касаят личното му здраве или на близките му хора. Има възможност за удобно сваляне на информацията и разпечатване на хартия.
За съжаление все още в българския пациент съществува недоверие към по-сериозно поднесената информация, често се прибягва до „самолечение“ и до различни недоказани методи. Лекарите не всякога могат да отделят достатъчно време, за да обяснят на всеки пациенти повече за заболяването и различните методи на лечение. Затова много хора прибягват до търсене на информация в интернет, която все още е доста непълна и често подвеждаща.
---------
*Портал на пациента бе създаден в края на 2018 година в отговор на липсата от адекватна, достъпно написана и проверена здравна информация на едно място в българската онлайн среда. Основната мисия на платформата е освен да информира и да позволи на пациентите да вземат обективно решение за избора на лечението си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар