Translate

неделя, 5 май 2019 г.

Chef Илиян Кустев с урок по великденско гурме в MasterChef


В понеделник – 29 април по bTV кутията на MasterChef лъхаше на соц, но дружбата между участниците липсваше. Едни откраднати записки предизвикаха бурни реакции сред претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева. Времето не беше тяхно, а бъдещето се оказа несигурно за всеки един. Кулинарният консултант и инструктор Chef Илиян Кустев* даде урок по великденско гурме, а стрес-тестът се оказа най-приятното и в същото време обричащо предизвикателство на MasterChef.
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу подложиха 9-те топ хоби-готвачи на България на тест по социалистическа кухня. Те се върнаха в миналото, за да си припомнят „философията на оскъдицата“ и незабравимите вкусове на нашите баби. Журито опита трите най-интересни предложения, като отличи едно от тях с голямо преимущество. Останалите 6 души отидоха на стрес тест. Ожесточената конкуренция на гладиаторската арена накара кулинарите да приложат хитри трикове, класически техники и психологически атаки.
Рори се окичи със значката за имунитет след заслужени комплименти на журито, заради презентацията си и победи Добрин, който го остави да готви без всякакви записки. А на елиминация отидоха Радка и Таня.
На 30 април Рори бе капитан на червения отбор, а Добрин на синия в отборната битка.
Победата на сините бе последван от завиване на сърмички, които спасиха Емануел от стрес-теста.
Завинаги от кухнята на MasterChef си тръгна Сияна. Журито бе категорично, че с най-много грешки е нейната торта „Черна гора“

--------
*Той е главен готвач на верига хотели и под негово ръководство работи огромен екип от хора, който ежедневно обслужва стотици претенциозни клиенти. Chef Илиян Кустев демонстрира своята интерпретация на агнешко с грах, което би украсило и най-изисканите трапези за Великден. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар