Тази вечер от 21:00 часа Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще изпитат възможностите на топ 8
хоби-готвачи на България с гергьовденско плато. Празничното предизвикателство
на MasterChef ще се превърне в истинско
изпитание, в което някои ще бъдат ужасени и объркани, а други ще докажат, че
традиционните ястия могат да бъдат достойни за изискан ресторант. Chef Силвена Роу ще покаже магиите на веганската кухня, а стрес тестът ще
обърка гладиаторите с привидно елементарна задача.
Осемте кулинари ще се
впуснат в празничната кутия на MasterChef със самочувствие и амбиция за победа. За да вдъхновят зрителите, те ще
приготвят интересни интерпретации на трапезата за Гергьовден. Вдъхновение ще
черпят от вкусовете на детството и тези на интернационалната кухня, а агнешкото
ще бъде основен герой в чиниите им. Многокомпонентни ястия, луди идеи и модерни
презентации ще впечатлят взискателното жури. Но повод за гордост и властта да
променя хода на събитията в кухнята до края на седмицата, ще спечели само един.
Chef
Силвена Роу ще даде един
по-различен MasterClass
в който ще изисква
фокусиране, прецизност, внимание и бързина. Тя ще демонстрира как се приготвя
хитовата в цял свят веган пица, а за да направи задачата още по-любопитна, ще
направи и десерт от целувки, които са 100 % на растителна основа. Ще успеят ли
гладиаторите да отговорят на високите очаквания на първата дама на кулинарията
- гледайте в MasterChef
България по bTV.
В стрес теста претендентите
за титлата MasterChef
и голямата награда от 100
000 лева ще трябва да се справят бързо, креативно и чисто с ястие, популярно по
целия свят. На пръв поглед лесната задача и огромният избор на вкусове ще
обърка участниците и те ще се затруднят с изпълнението на стратегиите си.
Неоправдани рискове, пълно отдаване и бързо поправени грешки ще направят
битката ожесточена и зрелищна.
Чие ястие може да накара Chef Петър Михалчев да съжалява, че не празнува
имен ден на 6 май, как се приготвят целувки без яйца и с какво могат да се
заместят те в еластично тесто – ще разберете довечера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар