Translate

петък, 10 май 2019 г.

Ясни са финалистите на състезанието по правопис „Пазим езика си“


14 ученици от цялата страна ще се явят на втория тур пред авторитетно жури на 11 май

Деца от различни краища на страната се класираха за втория тур на националното състезанието по правопис „Пазим езика си“ за V и за VI клас, който се проведе на 20 април.
На финала на надпреварата, организирана от гражданското сдружение „Живата вода на България“с председател г-жа Десислава Радева, ще се съревновават 14 ученици – по 7 във всяка възрастова група. Те са показали най-добри резултати сред  4500-те регистрирани участници и са от градовете Пазарджик, Харманли, Горна Оряховица, Перник, Хасково, Мездра, Петрич, София, Шумен, Куклен и Велико Търново. Класирането може да видите ТУК!
Заключителният кръг ще се проведе на 11 май от 09:00 часа в театралната зала „Алма Алтер“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Знанията на децата ще бъдат проверени от експертно жури пред родители, учители и гости. Председател на комисията е проф. Владимир Атанасов от Факултета по славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“. Нейни членове са проф. Татяна Ангелова, също от СУ „Св. Климент Охридски“, и учителите по български език и литература Рени Стоичкова, Десислава Нейкова и Цеца Петрова.
По традиция състезателите ще се изправят пред две задачи. В първата ще трябва да покажат знанията си за правописа и пунктуацията. Втората е смислово подреждане на изречения в текст.
Всички участници ще получат грамоти, а първите трима във всяка от двете възрастови групи ще си тръгнат със специални награди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар