Translate

неделя, 5 май 2019 г.

Екипът на фармацевтична компания Астелас България засади 20 японски вишни в Борисовата градина


В иницативата се включи посланикът на Япония Н.Пр.Масато Ватанабе

Освен Н. Пр. Масато Ватанабе в проявата се включиха и представители на Столична община. Гостите отбелязаха заедно и традиционния празник  на цъфналите вишни, който японците почитат всяка пролет.
Амбицията на екипа е залесяването в Борисовата градина да се превърне в традиция, чрез която да се постигне трайно увеличение на  зелените площи.
„Астелас работи с приоритет в откриването и налагането на нови лечения. Основната цел на компанията е осигуряването на достъп на пациентите до иновативни терапии. За нас е изключително важно да бъдем активни по социалнозначими теми, не само в областта на здравеопазването и лекарствената политика, но и по отношение на опазването на околната среда. Вярваме, че част от отговорността на компаниите към обществото е приложението на иновации, чрез които да бъде постигнато разумно използване на ресурсите и екологично устойчиво развитие“, заяви д-р Светослав Ценов, директор на Астелас за България, Унгария и Румъния.
Инициативата със засаждането на дръвчетата е по повод 10-годишнината на Астелас в Българията. Компанията е създадена през 2005 г. при сливането на две водещи японски фармацевтични фирми – Yamanouchi и Fujisawa.

Няма коментари:

Публикуване на коментар