петък, 3 ноември 2017 г.

Програма "Стипендианти на Амджен" отново е отворена за кандидатстване от 1 ноември 2017 г.Бъдещите специалисти по медицина, фармация и природни науки отново могат да кандидатстват по Програма "Стипендианти на Амджен“ (The Amgen Scholars Programme), като приемът на документи е отворен от 1 ноември 2017 г. Българските студенти имат възможност да участва в лятната студентска програма за научни изследвания по естествени науки и биотехнологии на Фондация „Амджен” за четвърта поредна година.
Програмата дава възможност на избрани студенти да получат стипендия и да придобият опит чрез практическа научноизследователска работа в някои от водещите образователни институции в Европа. Понастоящем европейските университети, които са домакини на лятната програма за научни изследвания, са: University of Cambridge, Великобритания; Karolinska Institutet, Швеция; Ludwig-Maximilians-Universität München, Германия; ETH Zurih, Швейцария и Institut Pasteur, Франция.
От „Амджен“ подчертават, че всеки от университетите-домакини в Европа има собствена процедура за кандидатстване, но приемът на документи стартира от 01.11.2017 г., като крайният срок за всички университети е 01.02.2018 г.
"Стремежът към познанието помага да израстваш, да приемаш нови предизвикателства и винаги да бъдеш на гребена на вълната. България е част от програмата „Стипендианти на Амджен“ вече три години, като за този период петима български студенти успяха да се преборят с кандидати от цял свят и получиха възможността да придобият ценен опит от световноизвестни учени и преподаватели в областта на биотехнологиите. Това означава, че младите хора у нас имат отлично академично представяне, но е и индикатор за сериозен интерес към науката сред младите, което много ни радва. Ние в "Амджен" не само вярваме, но и ежедневно доказваме, че чрез наука се творят чудеса, затова призовавам родните студенти да се възползват от възможностите, които програмата предоставя", каза д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Aмджен България.
Академични области за научни изследвания, в които избраните студенти от цял свят ще могат да придобият практически опит, са: Биохимия; Биоинженерство; Биоинформатика; Биопсихология; Биотехнологии; Химическо и биомолекулярно инженерство; Химия; Имунология; Медицинска фармакология; Микробиология; Молекулярна, клетъчна и развойна биология; Молекулярна генетика; Молекулярна медицина; Молекулярна фармакология; Невробиология; Невронауки; Патология; Психология; Физиология; Статистика; Токсикология.
Като стипендианти на „Амджен“ студентите имат възможност:
-Да участват във важни изследователски проекти, да придобият опит и практически знания чрез лабораторна дейност и да дадат своя принос за развитието на науката;
-Да получават напътствия от университетски преподаватели, в това число някои от най-изтъкнатите учени в Европа;
-Да участват в научни форуми, срещи и други събития.
Един от ключовите компоненти от лятната програма е симпозиум, на който студентите се срещат с водещи учени от индустрията и академичната общност. Европейският симпозиум се провежда в Обединеното Кралство и осигурява възможност на студентите да обсъдят изследванията си и да се свържат с други стипендианти на Амджен в Европа.
Кандидатстващите за програмата „Стипендианти на Амджен – Европа” трябва да са студенти, които учат в колежи или университети в Европа и студенти, които не са завършили своята бакалавърска или първа образователна степен (или нейния еквивалент) преди участието си в тази програма. Освен това е необходимо да имат отлично академично представяне и интерес за обучение в докторска степен.
Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на програмата - www.amgenscholars.eu.

Няма коментари:

Публикуване на коментар