Translate
петък, 3 ноември 2017 г.
До 2025 година всички хранителни продукти на Nestlé ще бъдат приготвяни с яйца от свободни кокошки
Най-голямата компания за храни и напитки следвайки своята политика да предоставя висококачествени продукти на своите клиенти продължава да повишава стандартите си в името на здравето на потребителя. Целта, която си поставя Nestlé, е да използва яйца от свободни кокошки за всички свои хранителни продукти в световен мащаб, цялостно приключвайки процеса до 2025 година. Това включва яйца и яйчни продукти, произведени за продуктовата гама на Nestlé.
В Европа над 40% от яйцата, използвани от компанията, вече са от свободно отглеждани източници.
До края на 2020 година в Европа и САЩ Nestlé ще използва само яйца от свободни кокошки. За останалата част от Северна и Южна Америка, Близкия Изток, Африка и Океания това ще стане до 2025 година, като промяната в Азия ще бъде завършена в същия преходен период, ако условията позволяват.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар