Translate

неделя, 29 октомври 2017 г.

Търговска и индустриална камара на Р. България и Р. Корея ще развива бизнеса и инвестициите у нас



"Търговска и индустриална камара на Република България и Република Корея" е двустранна, доброволна, колективна организация на български и корейски дружества, които обединяват усилията си за по-бързо и ефективно развитие на търговско-икономическите отношения между България и Корея, като увеличат стокообмена, съдействат за внедряването на високи технологии, екологични системи, подкрепят съвместното участие в инфраструктурни проекти и реализацията на значителни инвестиционни индустриални обекти.
Камарата е учредена със съвместната подкрепа на премиерите на двете държави – Бойко Борисов и Ли Нак-йон.
Двамата премиери са обсъдили резултатите от икономическото сътрудничеството до сега и изразиха ясно желание за по-бързо и активно развитие на двустранните търговско-икономически отношения и за реализиране на нови значителни инвестиционни проекти, в който процес създадената двустранна камара ще има важна роля.
Двамата премиери заявиха, че очакват бъдещи съвместни проекти с гиганти като Хюндай и Самсунг, което е пряко свързано с геополитическата роля на страната ни като врата към европейския пазар за Южна Корея. Те изразиха подкрепа на идеята за изграждане на завод за електроавтомобили у нас с увереността, че камарата ще съдейства по този голям проект.
Камарата ще съдейства за развитието на нови технологии с ноу-хау от Корея, които да бъдат внедрени в сектори като автомобилостроенето, възобновяемите енергийни източници, селскостопанската техника, информационните технологии и електрониката. Развитието на корейския бизнес в България е важна предпоставка за привличане на корейски инвестиции от големите корпорации като Хюндай, Самсунг, Ел Джи, Хануа, Поско и други, което се подкрепя от правителствата на двете държави.
Важна цел на камарата е да се увеличи износа на хранителни продукти от България към Корея, като една от традиционните сфери са морските дарове. Съществуват възможности за разширяване на износа на говеждо и пилешко месо, зърнени храни, олио, лозаро-винарски продукти, козметични и фармацевтични продукти и други.
Освен това търговското обединение ще работи за стимулиране на либерализация на търговията със стоки и с услуги, включително далекособщителни, финансови, правни, свързани с околната среда, морския превоз, инвестиции в сектора на услугите и промишлеността, правилата относно защитата на интелектуалната собственост и други.




Няма коментари:

Публикуване на коментар