Translate

вторник, 26 ноември 2013 г.

С шуслерови соли лекуваме сърдечните си болки



Графиня Анджелика фон Волфскийл е автор на 4 книги. Тя бе у нас за трети път по покана на Българския хомеопатичен съюз. В рамките на своята визита изнесе и безплатна лекция в НДК.
Графиня Волфскийл практикува терапии, като мобилизиране на детоксикацията и отделянето по естествен път, ирисова диагностика, лечение на репродуктивни проблеми, активиране силите на организма за самолечение, лечение с Шуслерови соли, пренастройване начинът на хранене, Аюрведа и традиционна китайска медицина. 



Центърът, в който се установяват любовните отношения на човека със света, е сърцето. Ето защо за да бъде здраво сърцето, то трябва да бъде отворено, към всички хора, а не само към семейството и приятелите си.
Дали ще се проявят сърдечно-съдови заболявания или не зависи от начина на хранене, начина на живот най-вече, не толкова от генетичната диспозиция, смята графиня Анджелика Волфскийл, лекар-натуропат.
Според нея основният процес – ритмизирането е този, който държи индивидът здрав. Едни от основните причини за нарушенията в ритъма е прекомерната употреба на сол, водеща до хипертония, стресът, алкохолът, злоупотребата с цигари и неправилния начин на живот.
Излизането от ритъм-на тяло, живот, на сърце се предотвратява с шуслерови соли
номера 2, 5 и 7, които се приемат по 5 табл. три пъти дневно в продължение на 6 месеца.
Философията на графинята е проста-„Радвайте се на всеки миг!". Защото именно в това е тайната на доброто здраве и щастливия живот.
Тя съветва никога да не се поддаваме продължително време на тъга, скръб и вина, защото емоциите директно повлияват върху нашето здраве. Естествено отрицателните ни разболяват. Силата на човека е най-вече в прошката, но истинска и от сърце. Графиня Волфскийл съветва още винаги да си правим този подарък за сърцето-да прощаваме, да не сме подвластни на негативните емоции и да приемаме нещата, такива каквито са, защото много неща просто не зависят от нас.
По думите и много малка част от проблемите със сърцето възникват в него като нарушения в самата сърдечна тъкан, а всички останали са следствие от проблемите с нервите и кръвоносните съдове, които го снабдяват.
Ето защо тези соли са неоценими за подхранване на сърцето.
Както ниското, така и високото кръвно налягане са опасни за сърдечно-съдовата система. Хипотонията (ниско кръвно) е характерна повече за младите хора. Тя се характеризира с падане, световъртеж особено при изправяне от клекнало положение. Може да доведе и до колапс и до нарушения в мозъчното кръвообращение. Много често бавно и подмолно се развива високото кръвно налягане.
То се характеризира обикновено със сутрешно главоболие, шум в ушите, нарушение в зрението, изпотяване и т. н..
Превантивно за предотвратяване развитие на атеросклероза на кръвоносните съдове се препоръчват шуслерови соли номера 1, 3, 6 и 7.
Някои ендотелни увреди на коронарните съдове обаче се развиват в резултат „брониране” на сърцето в резултат на любовни разочарования. Ако то тупка от гняв и напрежение неминуемо ще настъпят органни увреждания. За релаксация лекарите-специалисти препоръчват шуслерови соли 5 и 7.
Ако имаме сърцебиене (тахикардия) съпроводено с анемия тук на помощ идва сол номер 2. При нощно сърцебиене характерно за по-възрастните пациенти се приема сол номер 11 по 5 табл., които се приемат предимно вечер, преди лягане.
С други думи стресът, липсата на движение, лошото хранене са  директен път към сърдечно-съдовите заболявания и съответно към миокардния инфаркт.
Напоследък все повече жени получават инфаркт, в резултат на инфарктния днешен начин на живот. При тях обаче симптомите се различават от тези при мъжете. За жените са характерни най-вече гадене, повръщане, болки в горната част на корема, вместо зад гръдната кост.
При острите му пристъпи се препоръчват шуслерови соли номера 5 и 7, а при недостиг на кислород, който води до ускорен, силно пулсиращ пулс-номер 6.
Но да не забравяме все пак, че настъпва вече и сезона на настинките и грипа. Приемането на Шуслерови соли номера 3, 5, и 8, по 3 табл. дневно минимум месец, ще ни помогнат да останем здрави.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар