Translate

неделя, 24 ноември 2013 г.

Ежедневната консумация на ядки намалява риска от смъртност от различни заболявания с 20%



Статията, в която обявяват заключенията от изследванията си, е публикувана в списание New England Journal of Medicine, пише БГНЕС.
„Най-очевидната полза от ежедневното приемане на ядки е намаляването на смъртността от сърдечно-съдови заболявания с 29%. Освен това установихме съществено понижение - с 11%, на смъртността от рак“, каза Чарлз Фъчс от Института за ракови заболявания „Чарлз Дарвин“ в Бостън. Учените доказват, че ако се яде порция ядки веднъж в седмицата, рискът от смърт намалява с 11%, при един-два пъти седмично - с 13%, при пет-шест пъти - с 15%, и при седем пъти - с 20%.
Изводите са направени в резултат от наблюдения на здравословното състояние на 76 000 жени от 1980 - 2010 и 42 000 мъже от 1986 - 2010 г. Освен това учените са установили, че хората, консумиращи повече ядки, са по-стройни, по-малко пушат, по-често спортуват и се хранят по-здравословно. Освен това е установено, че няма значение какви ядки се консумират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар