Translate

петък, 24 февруари 2012 г.

Програма за лечение на екземи без стероиди стартира МБАЛ „Токуда Болница София”

Специалистите от Клиниката по Дерматология и венерология организират съвременното лечение на дерматитите по принципа на дневен център, в който страдащите от екземи се проследяват и лекуват продължително, но без да е необходимо да се настаняват в болница.
-Основното предимство на безстероидното лечение на екземи е пълното отсътвие на странични ефекти по време на терапията.Така се преодоляват най-честите странични ефекти на кортикостероидната терапия – повишаване на кръвното налягане, разширени капиляри, атрофия на кожата, риск от диабет и т.н, е  категорична  д-р Здравка Демерджиева, началник на Клиниката по Дерматология и Венерология на Токуда Болница. 
  -----
Екземите са много често срещано възпалително, остро и хронично кожно заболяване, което може да се предизвика от различни фактори: генетична предразположеност, алергия към вещества, с които кожата е в контакт и др, което предизвиква сериозен дискомфорт за пациентите. След прецизирането на диагнозата се прилага лечение което е по индивидуален план при всеки пациент. Стандартната практика е чрез локални или системни кортикостероиди, на която терапия Токуда Болница предоставя алтернатива.
 
Вместо кортикостероидите в Клиниката по Дерматология и венерология на Токуда се извършва комплексна терапия, която е доказана и без странични явления, и включва
-         лечение с калциневринови инхибитори
-         фототерапия - УВБ лъчение, ПУВА терапия
-         лечение с ретиноиди (производни на витамин А)
-         лечение с имуномодулиращи медикаменти
-         климатотерапия
 
По време на терапията не е необходимо пациентите да се откъсват от нормалното си ежедневие или да ползват болнични, тъй като неколкодневният курс на лечение е съобразен със заетостта им и не изисква настаняване в болница.
 
За повече информация и записване: Клиника по Дерматология – 02/403 4933
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар