Translate

петък, 24 февруари 2012 г.

Натискът за уволненията е отчасти политическа спекула и популизъм

Директорът на здравната каса д-р Нели Нешева и зам.-министърът на здравеопазването Гергана Павлова си вършеха добре работата, но станаха жертви на популизъм.
Според него натискът за уволненията в момента е отчасти политическа спекула и популизъм, отчасти борба между различни медийни групи. Вицепремиерът оправда бонуса на бившата шефка на здравната каса с думите: "При положение, че управлява 4 млрд. лв. бюджет, е нормално да взима 1000 лева бонус на месец, иначе как ще стимулираме хората, които управляват огромен ресурс". Гергана Павлова е жертва на политическа спекулация, подчерта той и заяви, че тя никога не е работила в "Софарма" и по никакъв начин не се е опитвала да лобира в полза на фармацевтичната компания. Тя търпи критика, че не излезе по-рано и обясни просто откъде е дошла, какво е направила., отчасти.  Изгарят за съжаление добри хора като Нели Нешева и Гери Павлова, обяви финансовият министър Симеон Дянков пред БНТ.
Той допълни, че ще поиска от депутатите да приемат спешно Закона за държавния служител, който ще направи прозрачни правилата за възнагражденията на чиновниците. 

Дянков увери, че България категорично не е застрашена от санкции заради държавна помощ за "Софарма" и "Софарма трейдинг", във връзка със запитващото писмо от Европейската комисия. В присъствие на обществени поръчки не може по никакъв начин да се говори за държавна помощ, поясни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар