Translate

петък, 24 февруари 2012 г.

Асен Агов, депутат от ДСБ: хората ще са щастливи, ако в НС ходят на работа боси и с вериги на вратовете

Депутатите замразиха заплатите си на нивото от края на 2009 година, когато заради кризата управляващите от ГЕРБ взеха решение възнагражденията на избраниците да не бъдат преизчислявани на база средните заплати в обществения сектор, както предвижда правилникът за работа на парламента. 
Избраници от всички групи принципно подкрепиха идеята, но за да не бъдат обвинявани в популизъм, настояха всички заплати в публичния сектор да не надхвърлят границата от тези около 2500 лева.
133 депутати подкрепиха предложението на ГЕРБ, трима бяха против, един се въздържа.
 Депутатът от ДСБ Асен Агов заяви от парламентарната трибуна, че хората щели да са щастливи, ако в НС ходят на работа боси и с вериги на вратовете: „Аз знам, че обществото ще бъде най-щастливо, ако си представим следната сцена, която е достойна за филма "Амаркорд" на Фелини. Би се озаглавила такава сцена: „Как депутатите отиват на работа сутрин". Часът е 8:40, пристигат депутатите в редица по жълтите плочки, с вериги на вратовете, облечени само с един чувал, боси при минус 15 градуса. В дясната си ръка държат бич и се бият по гърба за радост на шепа късополи журналистки. Тогава обществото ще бъде щастливо. Аз си представям как в тази сцена ще спре един бял „Мерцедес", стъклото леко ще се свали и отвътре блондинка, вероятно, за да спечели Божията милост да не й се спука некачественият френски силикон, ще подхвърли монета на депутатите и ще затвори и ще продължи със своя бял „Мерцедес". Обаче, кой ще гласува за такива нещастници, уважаеми народни представители".

Няма коментари:

Публикуване на коментар