Translate

сряда, 22 февруари 2012 г.

Червеното вино - лечебно

Специален химикал в червеното вино, който може да се използва за лечение на диабет, деменция и заболявания на сърдечно-съдовата система, бе открит от учени на кеймбриджкия университет.
В умерено количество червеният елексир има положителен ефект върху здравето, защото подобрява кръвообращението, спомага за топене на калориите, но и повишава настроението. При жените в малки дози то намалява рискът от рак на гърдата. Умереният прием на червено вино е в основата и на съвременната anti-aging терапия (борба със стареенето).
Според д-р Андрю Мъри обаче за да има лечебен ефект от червеното вино, при лечението на упоменатите заболявания, трябва да се изпият около седемстотин бутилки.
Сами преценете, ако решите да го направите дали няма да изпаднете в алкохолна зависимост, от която трудно бихте могли да се отървете.

----
Леките бели вина и особено шампанското подпомагат отслабената сърдечна дейност. Шампанското подобрява вентилацията на белите дробове възбуждайки дихателния център. Белите полусухи вина пък влияят положително на еластичността на кръвоносните съдове, намалят опасността от образуване на тромби и инфаркт на миокарда. Червените и бели полусухи вина извеждат излишните соли от тялото. Помагат при артрит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар