Translate

четвъртък, 18 октомври 2018 г.

Доц. Петър Руев от Болница „Тракия“ получи наградата на БЛС за иновативции в медицината


Акушер-гинекологът д-р Николай Христов е носителят на отличието „Лекар на годината 2018“ на регионалната колегия на Лекарския съюз в Стара Загора

На тържествена церемония снощи Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора връчи своите отличия на лекарите с най-голям принос за развитието на медицината в региона. Най-голямото отличие – „Лекар на годината“, получи специалистът по акушерство и гинекология и ръководител на АГО в Болница „НиаМед“, д-р Николай Христов. Призът му беше връчен от председателя на РК на БЛС д-р Генка Пейчева.
Наградата за прилагане на иновативна медицина и внедряване в медицинската практика на уникални техники беше присъдена на УНГ-специалистът доц. д-р Петър Руев, дм. Д-р Руев има огромен принос за въвеждането на HI-Tech слухови приспособления в работата на ръководеното от него УНГ-отделение в Болница „Тракия“. Под негово ръководство беше създаден и успешно работи вече 5-а година първият извънстоличен Център за кохлеарна имплантация. Наградата му беше връчена от зам.-председателят на БЛС в Стара Загора доц. Боряна Парашкевова.
Призът „Мениджър на годината 2018“ на здравно заведение получи хирургът д-р Атанас Матев за успешното развитие на Медицински център „Д-р Матев“. Д-р Матев не успя да присъства лично на церемонията и председателят на контролната комисия на РК на БЛС д-р Стефан Христов връчи приза на негов колега.
Наградата в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“ беше връчена от зам.-председателя на РК на БЛС в Стара Загора, д-р Йордан Гечев. Получи я докторът по философия, медицина и психиатрия, работил като лекар-ординатор, началник на отделение, главен лекар и директор на Държавната психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов” в Раднево до 2015 година, а в момента главен редактор на „Българско списание за психиатрия” д-р Тодор Толев.
27-годишният общопрактикуващ лекар, д-р Атанас Славов, беше отличен с приза „Ти си нашето бъдеще“ за 2018 г. Младият д-р Славов е завършил хуманна медицина в Медицински университет – София и продължава следдипломното си обучение в Тракийския университет в Стара Загора в специалност „Обща медицина“. Д-р Славов получи отличието от председателя на етичната комисия на РК на БЛС проф. Юлияна Маринова.
Наградата "Принос за развитието и утвърждаването авторитета на съсловната организация " получи доайенът на старозагорските акушер-гинеколози, д-р Атам Саркисян, който наскоро приключи дългогодишната си кариера в АГ-отделението на Болница „Тракия“. Наградата беше връчена на д-р Саркисян от главния секретар на РК на БЛС, д-р Георги Бакоев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар