петък, 19 октомври 2018 г.

Читалищата -творчество, културни ценности и традиции


На 20 октомври 2018 г. (събота) от 11:00 до 14:00 ч. в парк „Възраждане“ по инициатива на Савина Савова, кмет на район „Възраждане“-СО, се проведе инициативата "Читалищата -творчество, културни ценности и традиции" - представяне на дейностите, школите и съставите на 9-те читалища в Района и празничен концерт, посветен на Деня на народните будители – 1 ноември, когато почитаме делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията.
За втори път, район "Възраждане" поставя в обществения фокус уникалния български модел на културно-образователна институция – читалището, неугасващо огнище на книжовност, съхранило българския дух, ценности  и традиции от Възраждането до днес.
В шатри, разположени до фонтана в парк „Възраждане“, 9-те читалищата от район
„Възраждане“-СО представиха дейностите си. Всеки посетител има възможноста да се срещне с ръководителите на школите, клубовете и съставите на всяко читалище, а в празничния концерт талантливите участници представиха български фолклорни танци, инструментални изпълнения  и песни, класически и модерен балет, вокални-индтрументални изпълнители и др.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар