Translate

събота, 16 май 2020 г.

Българин избран отново в управата на Европейското обединение по гастроентерология


Младият гастроентеролог д-р Радислав Наков беше избран отново в Управителния съвет на Европейското обединение по гастроентерология /United European Gastroenterology – /UEG//
Той ще отговаря за равенствата и разнообразието между гастроентеролозите в Европа през следващите четири години.
През последните три години д-р Наков също беше част от ръководството на UEG, но отговаряше за младите лекари и продължаващото медицинско обучение в Европа.
По време на предстоящата през месец октомври в Амстердам, Европейска седмица по гастроентерология, той ще получи официалните си назначения и задачи за мандата. Ще бъде ангажиран с промотирането на равенствата между всички гастроентеролози в Европа, осигуряване на достатъчно активни участници от Източна Европа и подобряване на научните разработки в региона, както и стимулиране на жените да правят активно наука и подобряване на кариерното развитие на младите гастроентеролози.
 - - - - - - - -
Д-р Радислав Наков е председател и съосновател на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България и на Българското дружество по неврогастроентерология. Той е специалист по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Директор е на Европейското училище за млади гастроентеролози на UEG.
Има защитена докторантура в сферата на възпалителните чревни заболявания – болест на Крон и улцерозен колит, като д-р Наков е разработил и специален алгоритъм за проследяване на тези пациенти. Той има особен интерес към правилния начин на хранене на своите пациенти и диагностицирането на редки гастроентерологични заболявания.
През 2016 г. получава престижната награда International Scholar Award, връчваща се за най-добрите научни разработки на млади учени до 35 години в Европа, в областта на гастроентерологията, а през 2017 г. е награден за най-добър млад лекар от БЛС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар