Translate

понеделник, 11 май 2020 г.

Смарт телевизорът може да ни е треньор


Доказан факт е, че спортът има позитивно влияние не само на физическото, но и на психическото ни състояние. Затова не е странно, че на много хора атмосферата във фитнеса, басейна и спортната зала започва да им липсва. Ето защо според нас не трябва да губим спортния си дух, дори когато сме вкъщи. Има безброй опции за тренировка у дома без уреди и допълнителни аксесоари напълно безплатно в онлайн видео платформи и фитнес блогове. А за да е още по-лесно, можем да използваме телевизора си за целта. Експертите от LG събраха няколко съвета как да превърнете смарт телевизора си във фитнес помощник.
150 минути упражнение седмично
Упражненията и техниките за релаксация са чудесен начин да поддържаме баланс и здравословен начин на живот. Световната здравна организация препоръчва поне по 150 минути умерено интензивна тренировка или 75 минути интензивна. А защо не комбинация от двете. А това е възможно дори в малки пространства и без каквито и да е уреди. Важно е да се движим редовно, не само когато тренираме. Например можем да слизаме и да се качваме по стълбите, когато изхвърляме боклука. Можем да ходим пеша до магазина, за да се разтъпчем. Вече можем да тичаме и в парка.
Фитнес на телевизора
Телевизорът обикновено се намира на централно място в апартамента и обикновено най-голямото свободно подово пространство се намира пред него. Ако гледаме тренировката си на телефон или лаптоп, бързо ще осъзнаем, че е трудно да му намерим място и да го въртим ту от едната, ту от другата страна, в зависимост от упражнението. А ако имате умен телевизор, можете да „изпратите“ всяко мобилно приложение към него благодарение на функциите и приложения за безжично излъчване на екран на смарт телевизорите на LG /Airplay за устройства с iOS и Miracast или LG TV Plus за устройства с Android/. По този начин, не само ще виждате упражненията по-добре, но и звукът ще кристално чист. Например, безплатното приложение Nike training Club дава възможност за месеци разнообразни тренировки у дома.
Ако пък имате уреди за тренировка като велоергометър, кростренажор или пътечка за бягане, можете да „пътувате“ виртуално до далечно, красиво и тихо място, докато спортувате, вместо да гледате обичайните сериали или да четете новини. Например, ако си пуснете YouTube на смарт телевизора, можете да отидете на онлайн обиколка с колело в Алпите, но можете също да потичате по улиците на Лондон, в гората или пък по крайбрежието на Флорида. Няма нужда да се притеснявате за това какво ще правите, когато има реклами – използвайте това време за упражнения за релеф като лицеви опори или клекове. Ако се възползваме от всяка реклама по този начин, ще влезем във форма за нула време.
Вдъхновение в Netflix
Въпреки че традиционно Netflix се свързва с гледане на сериали, популярната платформа може също и да ви вдъхнови да се движите. Ако ни е нужна само мотивация, за да сме по-редовни в тренировките, можем да си изберем някой документален сериал свързан със спорт като „Pumping Iron“ за живота на Арнолд Шварценегер например. Ако той не успее да ви вкара в настроение за спорт – няма кой! Разбира се, можете да откриете подобно съдържание и на платформите на LG – webOS, където стрийминг услуги като Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Apple TV и Apple TV + са само на клик разстояние.


Няма коментари:

Публикуване на коментар