След серия изпитания един от участниците ще напусне
кулинарното шоу на bTV
Кои са десетимата
най-добри хоби-готвачи в MasterChef? В ефира на bTV журито ще селектира
майсторите в кухнята като ги изпрати в необичайна, тежка отборна битка и тества
уменията им с популярен зърнен продукт. Един от участниците ще се раздели с
кулинарното шоу, а останалите ще оформят златната десетка.
Първата задача ще раздели
претендентите за приза от 100 000 лева в четири отбора от по двама души. Във
всеки тим играчите ще се редуват да готвят по 10 минути на смени. Задачата им -
да създадат четири различни street food ястия, предлагани на улицата в различни държави и да измислят петото сами, ще се превърне в изпитание
за психиката им. Екипната работа ще сблъска не само кулинарни стилове, но и
противоположни характери. В един от отборите ще се съберат спокоен и стресиран
готвач; в друг - хаотичен оптимист и подреден песимист; в трети - деспотичен „господар“
и примирен „слуга“. Само една от двойките ще постигне хармония и
разбирателство, и ще загърби егото в името на общата цел.
Огромното напрежение ще
избие под формата на полусурови и зле овкусени ястия, а Chef Силвена Роу ще
сравни най-нелицеприятното от тях с медуза. Между хоби-готвач и Chef Петър
Михалчев ще избухне професионален спор, който ще премине през размяна на остри
реплики и ще завърши с примирие.
Два кулинарни тима ще се
представят на ниво, а останалите ще отидат на 30-минутна спринт-елиминация. С
брашно, мляко, бакпулвер и яйца те ще трябва да направят класически десерт, а
който се справи най-добре, ще избегне следващия, решаващ кръг.
Във втория етап от
елиминациите журито ще очаква сладки или солени ястия, приготвени с популярна зърнена култура. Chef Силвена Роу ще
насочи вниманието към термичната обработка, от чиято прецизност ще зависи
крайният резултат. За да запазят мястото си в кухнята на MasterChef,
участниците ще изненадат с въображение и техника, и ще композират от
многокомпонентни вегетариански ястия до ориенталски шедьоври с хрупкав пилешки
чипс. Някои ще създадат красиви презентации с лош вкус, а други ще се изложат с
декорацията, но пък ще погалят небцето. Chef Силвена Роу, Chef Петър Михалчев и
Chef Андре Токев ще станат свидетели
както на забележителен талант, така и на пълна немощ при комбинирането на
подправки.
Един от участниците ще се
спаси на косъм от изгонване и ще влезе в Топ 10 на най-добрите хоби-готвачи на
България. Друг обаче няма да успее да защити престилката си и ще се сбогува с най-доброто кулинарно шоу.
В
предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в
която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там
те споделят своите рецепти, готварски
трикове и съвети при готвене. Сред темите са застъпени и правилното усвояване
на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар