Шоуто на добрия вкус отпразнува своя 150-ти епизод в
България с щафетно готвене на торта
Във вторник MasterChef България отпразнува своя 150-ти епизод с
щафетно готвене на торта. Носителката на имунитет Красимира имаше привилегията
да разпредели хоби-готвачите в три отбора по 4 души и да определи капитаните
им. Стефан пропусна това предизвикателство, тъй като беше обречен на елиминация
в стрес теста. Българката, която чувства Германия като свой втори дом, се
довери на стратегията да сблъска характерите и да обърка своите опоненти. Но
когато приготвянето на тортата с три блата и два вида крем започна, се оказа,
че добрата комуникация и екипния дух липсват и в собствената й група.
Първоначално строгото жури смяташе, че тези проблеми ще бъдат най-силно
изразени в комбинацията на Рори, Емануел, Радка и Николай, но те се справиха
най-добре от всички.
Десертът „шоколадов гипс“
изпрати на елиминация Катерина, Таня, Добрин и Олег. Заедно със Стефан, те
трябваше да покажат теоретични знания и фино небце, за да различат 6 вида птиче
месо – патица, пуйка, пъдпъдък, фазан, пиле и петел. Олег и Стефан се спасиха
от готвенето, което може да бъде последно в MasterChef с по един верен отговор, а останалите
продължиха на тема пернати. MasterChef Севда Димитрова им демонстрира как се обезкостява пиле, а Катерина,
Добрин и Таня трябваше да следват нейните техники и темпо. Според условието
на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу този, който се справи най-добре,
получи повече време за готвене. Така Добрин получи 45 минути, а двете дами –
само по 30, за да приготвят съвършеното ястие с пилешко. След серия от
психоатаки, експерименти, паника и неразбираеми ходове, с престилката си се
сбогува македонката Катерина. Силвена Роу я изпрати с искрената вяра, че ще се
срещнат пак като посланици на философията за здравословно хранене, а
хоби-кулинарката напусна кухнята с гордост, че до последно е била себе си – и
като човек, и като готвач.
Няма коментари:
Публикуване на коментар