Утре вечер в MasterChef една привидно лесна задача ще „смели на кайма“
самочувствието на 13-те хоби готвачи. Хаос, ужас и публичен срам „от всякъде“
ще изненадат претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева. Chef Георги Бойковски ще даде на трима късметлии
един прогресивен MasterClass, а стрес тестът ще се превърне в истински кошмар с жизнеутвърждаваща
рецепта.
Кутията на MasterChef ще предизвика гладиаторите с рецепта, която е
религия в почти цяла Европа. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще усложнят допълнително задачата като я умножат по 3 и
сложат времеви лимит от 1 час за изпълнението й. По традиция, журито ще опита
само трите най-интересни ястия, а трите с най-лоша презентация ще отидат на
стрес тест. В битката за участие в Master клас истински експерт в бранша ще помогне на състезателите с
теоретични съвети за мариноване, овкусяване и гарниране. Амбицирани, изплашени
и неуверени, те ще се доверят на усета си, на вкусови спомени или удари под
кръста. Кой ще впечатли топ гурманите и кой ще „катастрофира“ – това ще
разберем утре вечер.
Победителят ще избере
своите двама противници за един
прогресивен MasterClass.
Този път гладиаторите ще
имат честта да се учат от човек, който е бил главен сладкар и част от
творческия екип на едни от най-известните ресторанти в света. Напоследък Chef Георги Бойковски се е посветил на
прогресивната българска кухня. Затова ще демонстрира на хоби-готвачите как една
юфка с телешка опашка и кашкавал може да се модифицира до екстравагантно и актуално ястие.
Перфектната комбинация от наука, прецизност и техничност ще определи кой ще
грабне имунитета и ще спечели комплиментите на експертното жури.
В стрес теста тримата,
който са се представили най-неубедително в кутията на MasterChef, ще бъдат подложени на сериозно изпитание. А който се пречупи, във
вторник отива директно на елиминация. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще „накажат“ триото с ястие, което е истински кошмар, както
за любителите, така и за някои професионалисти. Трудна за изпълнение, но ужасно
вкусна, рецептата е едновременно жизнеутвърждаваща с ефекта си върху сетивата,
но й пагубна за един кулинар.

Няма коментари:
Публикуване на коментар