Translate

неделя, 31 март 2019 г.

Темата на NOVA: Не/възможното спасение


Журналистът Николай Василковски показва непознатите измерения на конфликта в Газа тази неделя след централната емисия на Новините на NOVA

Размирната ивица Газа остава територия, раздирана от войни и противоречия десетилетия наред, погребала съдбите на хиляди хора. Вече няколко поколения в региона са израснали под звука на сирените за бомбардировки. Тази неделя Николай Василковски ще представи един нетрадиционен поглед към този дългогодишен конфликт, разкривайки някои от неизвестните му измерения и последствия в „Темата на NOVA
Журналистът ще отведе зрителите в ивицата Газа. Разказът му обаче ще остави политиката встрани и ще свърже човешките действия с една тема, която често остава встрани от вниманието на медиите - съдбата на животните, затворени в своите клетки в зоопарка. Често наричат зоопарка в ивицата Газа „най-зловещият в света", макар че за това едва ли може да има класация. За разлика от нас, животните нямат разум, не могат дори да се опитат да се предпазят от смъртоносния танц на ракетните удари. Те са превърнати в безгласни заложници на войната, за която нямат вина. Това предизвиква усилията на неправителствени организации за защита на животните да провеждат спасителни мисии за извеждането им от ивицата Газа.
Николай Василковски разказва историите на тези животни - мечки, лъвове, тигри и екзотични птици. Ще покаже условията, в които са принудени да живеят, както и местата, където ще бъдат настанени - обширни убежища за диви животни под закрилата на йорданския кралски двор.
Екип на NOVA е част от поредната спасителна мисия на организацията „4 лапи” в Газа. Заради
напрежението в региона през последната седмица обаче журналисти и ветеринарни специалисти временно са принудени да отложат мисията, докато спре насилието. Дали има спасение за животните в епицентъра на конфликта?
Гледайте „Не/възможното спасение" - на 31 март, от 19.20 ч., веднага след централните новини в „Темата на NOVA”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар