Translate

неделя, 31 март 2019 г.

Европейската верига Cinema City откри първия си мултиплекс във Варна


Европейската верига Cinema City откри първия си мултиплекс във Варна с презентация пред журналисти, на която в залата заваля сняг.
Ефектната демонстрация е само част от най-ново в кино индустрията - абсолютното кино преживяване 4DX®. Технологията позволява включване на петте сетива на зрителя в преживяването на филма от екрана и стимулацията им с движения, вибрации, водни, въздушни, светлинни ефекти и миризми.
Заедно с най-новия супергерой 4DX®, мултиплексът Cinema City Варна разполага с 12 модерно оборудвани зали, част от които е и зала Dolby Atmos, озвучена с последно поколение система. Инвестицията в изграждането на мултиплекса надхвърля 5 млн. евро. С официалното му откриване Варна се нарежда сред модерните градове в Европа и света, които разполагат с 4DX® киносалон и мултиплекс, отговарящ на всички световни стандарти на съвременната кино индустрия. Адресът е Delta Planet Mall, бул. Сливница 185.
„Щастливи сме да отворим широко вратите на новото кино Cinema City във Варна. Мечтаем си за това отдавна, защото искахме да споделим с кинолюбителите в морската столица нашата представа как трябва да изглежда и звучи изживяването на голям екран. Както сами ще се убедят нашите клиенти, компанията гледа далеч в бъдещето и независимо кое от нашите кина ще изберат да посетят, неизменно ще се радват както на традиционно високо ниво на качество и функционалност, така и ще имат шанса да се докоснат до последните световни иновации. Първата 4DX® зала на морския бряг и 360-градусовото звуково пиршество Dolby Atmos много бързо ще ги убедят в последното. Или иначе казано – най-добрият начин да гледаш филм!“, сподели Десислава Дойкова, маркетинг мениджър на Cinema City България.
Инвестицията в изграждането на мултиплекса надхвърля 5 млн. евро, а с новооткритото кино във Варна обектите, които Синема Сити България ще управлява, вече наброяват 7 – два  в София и по един в Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и Варна като киносалоните с 4DX® са 3. Най-новият във Варна е единствен за българското Черноморие.
Четириизмерната технология е създадена в Южна Корея през 2009 г., а в Европа започва да навлиза през 2013 г. При нея ефектите стимулират сетивата на зрителите отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кино салони. Филмовите заглавия в този формат са с уникална „хореография“ и смесица от ефекти, които са в съзвучие с действието на екрана. Всяка 4DX® зала в света инкорпорира движение на седалките и синхронизация на случващото се на екрана с различен набор от над 21 динамични ефекта. Физически, те се случват чрез специалните модулни седалки и ефектите от обкръжаващата среда, пресъздадени в залата.
Заедно с Шломи Коен, Оперативен вицепрезидент на Синема Сити Интернешънъл, кметът на Варна Иван Портних преряза лентата пред погледа на над 500 официални гости.
От 29 март, Cinema City Варна отваря врати за всички фенове на киното с премиера на хитовата продукция на Дисни „Дъмбо“.До края на 2019 г. сред заглавията, които ще имат и 4DX измерение са Шазам!; Отмъстителите: Краят; Годзила: Кралят на чудовищата; Аладин; Цар Лъв; Замръзналото кралство 2 и Междузвездни войни IX.

Няма коментари:

Публикуване на коментар