Translate

събота, 6 април 2019 г.

Българинът, който позлати Гърция


Димитър Тасев среща зрителите на bTV с най-добрия треньор в историята на гръцката лека атлетика

В съботната вечер bTV Репортерите ще представи филма „Българинът, който позлати Гърция“, посветен на най-добрия треньор в историята на гръцката лека атлетика.
Докато българският спорт все по-трудно пробива на голямата сцена, армия от родни треньори търсят по-добри условия за развитие извън пределите на България и извайват шампиони по цялото земно кълбо. Такъв е случаят и с Георги Помашки, който вече 30 години живее и работи съвсем близо до родината - в съседна Гърция.
Не без основание, местните медии го наричат Краля на леката атлетика. Работата му през годините го е превърнала в най-добрия треньор в историята на този спорт в страната. Специалистът изгражда двама от най-добрите състезатели в света - европейските шампиони Параскеви Папахристу и Милтиадис Тентоглу. Въпреки, че десетилетия е на върха, той никога не е получавал предложение да работи за България.
Какво го подтиква да напусне родината? Каква е ролята на психологията и индивидуалния му подход към всеки спортист? И къде се прибира треньор №1 на Гърция, когато си отдъхва от ангажиментите си на пистата? Отговорите на тези и други въпроси зрителите ще научат във филма на спортния журналист на bTV Димитър Тасев и оператора Любомир Димитров „Българинът, който позлати Гърция“ - тази събота, от 19.30 ч., в bTV Репортерите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар