Translate

сряда, 3 април 2019 г.

Шеф Манчев влиза в мисия (не)възможна да реставрира историческо заведение в Казанлък


В легендарното кафене, превърнато в склад, на почит е хаосът

Тази седмица в „Кошмари в кухнята“ шеф Манчев остава възмутен от безотговорен собственик, който се отнася лекомислено към кафене с вековна история. През какви премеждия преминават шеф Манчев и екипът на заведението, проследете в новия епизод на предаването - само по NOVA.
Създадено в средата на 19 век, Бозуковото кафене „Академията“ в Казанлък е било средище на видни интелектуалци, които обсъждали най-важните обществени въпроси след освобождението на България от турско робство. Името си заведението получава заради елита, събирал се някога в него, но каква се случва днес?
През 2007 г. начело на Бозуковото кафене застава нов собственик, без капка опит в ресторантьорството, който на практика не комуникира с персонала си. Под негово управление легендарното заведение се превръща в склад, а до него е построена нова и модерна зала – бистро. На почит е хаосът, сервитьорите системно объркват поръчките, обедните предложения се пишат на ръка, автентичните ястия от основното меню се броят на пръсти, не липсват проблеми с готвачите, а собственикът на заведението почти не общува с тях. Каква е причината след посещението си шеф Манчев да провъзгласи неопитния собственик за „безхаберен“?
Ще успее ли кулинарното гуру да върне славните времена за Бозуковото кафене, или тази седмица ще бъде сложен краят на една епоха? Не пропускайте новия епизод на „Кошмари в кухнята” този петък от 21.00 ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар