Translate

събота, 6 април 2019 г.

„Европейци сме ний… ама все недотам” в bTV Репортерите тази неделя


 Кристина Газиева разказва за различната България през погледа на успеха зад граница

На прага на изборите за Европейски парламент, тази неделя в bTV Репортерите Кристина Газиева и операторът Александр Осиченко ще потопят зрителите в атмосферата на Франция и ще ги срещнат с успели българи в Париж и тяхното виждане за родината през призмата на успеха зад граница.Въпреки че от 12 години България е член на Европейския съюз, хиляди българи избират да търсят по-добро бъдеще на Запад. Само във Франция българските емигранти са над 30 000. Защо не се връщат? Кои са дупките в българската система, които ги спират да изберат родината? И виждат ли в лицето на България един равноправен член на Съюза?
В неделната вечер екипът на bTV разказва историята на проф. Минко Балкански – световноизвестен физик, който от над двайсет години помага на талантливи българи да успяват в науката. Защо той е обиден на държавата и защо вярва, че тя трябва да се управлява по друг начин? Зрителите ще получат отговорите на тези въпроси лично от него.
Кристина Газиева и Александр Осиченко обещават среща и с известния лекар проф. Боян Христофоров и съпругата му графиня Ан дьо Колбер-Христофоров.
В дома им живее 79-ия поред студент, който е българин.  Разговорът с тях дава отговори на въпросите защо все още има теч на кадри от България и кой е най-големият комплекс на българина.
Срещите продължават с успели български учени и художници, които също живеят във Франция и не обръщат поглед назад. Различна ли е България през очите на успелите ни зад граница сънародници и докъде се простира надеждата им за по-сигурна и по-силна Европа след изборите – отговорите във филма „Европейци сме ний… ама все недотам“ -  на 7 април в ефира на bTV.

Няма коментари:

Публикуване на коментар