Translate

сряда, 3 април 2019 г.

Футуристичният театрален спектакъл „Сбогом, Йохан Райс!“ за първи път на сцена Backstage в Театър Азарян


Спектакълът е дело на Студио за документален театър VOX POPULI и ще се играе в НДК на 6 април

На 6-и април от 19:00 часа в Театър Азарян, сцена Backstage, режисьорът Неда Соколовска и актьорите Василия Дребова, Георги Налджиев и Петко Каменов ще представят различни начини на виртуалното общуване в спектакъла „Сбогом, Йохан Райс!“.
„Сбогом, Йохан Райс!” е футуристичен разказ за края на вербалното общуване и хипотетичното време, когато погледът на човека няма да има нужда да се отправя по-далеч от разстоянието, на което държи мобилното си устройство.
Спектакълът вече бе представен с голям успех в „Червената къща” и сега ще продължи своя живот в новото пространство за алтернативни театрални формати на Театър Азарян – сцена Backstage.
Проектът на студиото за документален театър VOX POPULI изважда на преден план въпроса за зависимостта на обществото от мобилните устройства, ползите и опасностите от тях. „Сбогом, Йохан Райс“ е спектакъл, който компилира театър, технологии и VR и който поставя темата за края на вербалното общуване и началото на новата комуникация. Комуникация, при
която смартфонът определя и задейства реалните житейски ситуации на човека.
Визуалната среда на спектакъла е дело на Ивелина Иванова (Иви) и Владислав Илиев – „Phormatik Visual Lab”, а сценографията на Иван-Александър Тодоров. Координатор на проекта е Рада Езекиева.
Проектът „Сбогом, Йохан Райс!” се реализира с подкрепата на Столична програма „Култура”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар