Translate

петък, 1 март 2019 г.

Евтим Милошев: Сериалът "Дяволското гърло" носи важно послание


Продуцентът на разследващата криминална драма "Дяволското гърло", часове преди излъчването на първия епизод - 28.2.сподели, че в началото историята показва няколко престъпления, но разказът ще проследи не толкова механиката им, колкото причините, поради които се е стигнало до тях.
"Дяволското гърло" се очаква да бъде един от най-интересните проекти тази пролет. Сериалът е заснет почти изцяло в Родопите и макар да е първото българско заглавие в този популярен в цял свят жанр, към него вече има предварителен интерес от международните пазари.
"Дяволското гърло" разказва историята на криминално разследване на серия мистериозни убийства, които се случват в тази област. В него има всичко, което вълнува българите – криминални случаи, мистика, любов, предателство, отмъщение, значими социални теми, каквито са бежанският въпрос, съжителството на различни етноси на една територия, магическата сила на планината.
"Посланието на "Дяволското гърло" е, че всички сме такива, каквито сме днес, защото са се случили неща в миналото, които са ни предопределили. Това означава, че ще търсим напред резултатът от това, което правим днес. Няма нищо случайно и е важно да имаме отговорност към времето и мястото, в което живеем", коментира Милошев. “Завладяващият сценарий, мащабните външни кадри, многопластовият сюжет и безупречната актьорска игра поставят продукцията на световно ниво“, допълни той.
За създаването на криминалната драма цялата продукция е изнесена в Родопите за близо 2 месеца и е снимана в Смолян, Пампорово и целия регион. Заснемането на всеки от епизодите отнема приблизително 4 дни.
В главните роли влизат Владо Карамазов и Теодора Духовникова, а част от звездния каст на мащабната продукция са още Васил Банов, Валери Йорданов, Стоян Радев и Лидия Инджова. Креативен продуцент и сценарист е Иван Спасов, режисьори - Павел Веснаков и Димитър Димитров, режисьор по монтажа - Виктория Радославова, а нейни  оператори са Мартин Балкански и Борис Славков. В подкрепа на екипа от сценаристи е известният криминален психолог Росен Йорданов, който има основна заслуга за достоверността на историята.
Сериалът ще се излъчва всеки четвъртък в 22.00 ч. по NOVA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар