Translate

събота, 2 март 2019 г.

Над 130 участници се включиха в националната конференция „Успех за всички студенти чрез предприемачество“


На събитието бе представена иновативна електронна платформа за придобиване на предприемачески умения

Над 130 студенти, преподаватели, партньори и предприемачи се включиха в националната конференция „Успех за всички студенти чрез предприемачество“, проведена в Благоевград. Събитието бе организирано от Център за изследване и анализи (ЦИА) и Югозападен университет "Неофит Рилски".
По време на националната конференция бе представена иновативна електронна платформа за придобиване на предприемачески умения от европейски студенти, разработена в рамките на проект „Успех за всеки“. Проектът е финансиран от програмата Еразъм+ на Европейския съюз и по него са работили осем партньори от Франция, България и Латвия в продължение на повече от две години.
За проекта „Успех за всеки“ и за младежкото предприемачество говориха проф. Албена Вуцова и доц. Тодор Ялъмов от Стопански факултет на Софийски универсиет „Св. Климент Охридски“. Повече за разработването на онлайн платформата за обучение по предприемачество и за предизвикателствата пред младите хора с увреждания разказаха Полина Хитова от „Европроджект“ ЕООД и Капка Панайотова от Център за независим живот.
Всеки желаещ може да се запише за безплатно участие в курса „Успех за всички студенти чрез предприемачество“ на success4allstudents.eu. Той е достъпен на английски, френски, латвийски и български език.

Няма коментари:

Публикуване на коментар