Translate

понеделник, 25 февруари 2019 г.

Хиляди благодетели подкрепиха каузата на УНИЦЕФ и NOVA


Очакванията са през следващите три години да се съберат 400 000 лв. с които ще бъде приложена програмата в училищата


Хиляди нови благодетели се включиха по време на благотворителния спектакъл „Заедно срещу насилието в училище“ на УНИЦЕФ и NOVA. Те всеки месец ще отделят по 5 лева от бюджета си като редовни дарители. Очаква се с дарената сума от тях и с помощта на корпоративните партньори, които подкрепят УНИЦЕФ, да се съберат 400 000 лева през следващите три години. С тях ще бъде разработена, приложена и оценена програмата за превенция на насилието и тормоза в училищата. Предвижда се тя да стартира в няколко пилотни училища, а след това да бъде разпространена на национално ниво.
В подкрепа на българските деца застанаха зрителите на NOVA и десетки популярни личности, сред които Ани Салич, Йоана Буковска-Давидова, Мартин Паунов, Кирил Маричков и група Jeremy, Десислава, Надежда Узунова, Поли Генова и детската вокална група Бон-Бон, Яна Маринова, Ернестина Шинова, Десислава Бакърджиева, група ПИФ, които се включиха в спектакъла, обединени в една обща кауза – да осигурят заедно сигурна учебна среда.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество изразиха своята солидарност и подкрепа за каузата.
Набирането на средства продължава, а желаещите да дарят в подкрепа на децата могат да го направят чрез онлайн дарение на www.unicef.org/bulgaria, или като изпратят SMS с цифра 5 на номер 1021 и станат БЛАГОДЕТЕЛИ с месечни дарения през мобилния си телефон*.
--------
*ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори

Няма коментари:

Публикуване на коментар