Той е професионален
готвач с над 15 години опит зад гърба си, работил е в български топ ресторанти
и една от най-големите круизни компании, която се грижи за американските
туристи във Франция.
Екипът на „Преди обед“ посети най-голямата кухня на България и го
намери, докато той приготвя следващото предизвикателство за петото поколение
хоби-готвачи в MasterChef – голяма класическа торта „Черна гора“.
Chef Бановски
и неговия екип организират целия процес в кухнята – подготвят оборудването и
продуктите, необходими на претендентите за титлата, за да изпълнят задачите на
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Сhef Силвена Роу. Професионалистът с
радост констатира, че диапазонът на продуктите на пазара значително се е
разширил, а състезателите във всеки следват сезон познават все повече от
екзотичните меса, плодове и зеленчуци. Разбира се, в работния процес не липсват
и провокации – Алекс и колегите му винаги се стремят да добавят продукт или
уред, който да провери подготовката на състезателите, спрямо времето, с което
разполагат. Ако хоби-готвачите не знаят как да подходят и каква техника да
приложат, може да им отнеме много време и резултатът да е катастрофален. За да
успеят, трябва да планират всяка стъпка и да преценят как могат да ускорят
процесите. Например, с нарязване на по-ситно, тенджера под налягане или друга
хитринка.
Друг ангажимент на Chef
Бановски и екипа му е преди всяка игра да тестват за колко време се
приготвя дадено ястие, при равни условия с хоби-готвачите. За да гарантира, че
е така, той работи бавно и спокойно в изпълнението на рецептите. И констатира,
че с напредването на MasterChef, състезателите свикват на темпото в кухнята и
го изненадват приятно. Той им пожела да бъдат бързи, да четат и да се
информират, да експериментират вкъщи, за да се справят отлично пред милионите
фенове на шоуто на добрия вкус.
Редакторът на MasterChef
Христина Бозева разкри пред екипа на „Преди обед“, че в петото издание
изненадите ще бъдат много. На първо място MasterChef ще сбъдне мечтата на
българския зрител да гледа модерни, умни, успешни и много амбициозни хора в
праймтайма. Сред множеството кандидати за гладиаторската арена, изпъкват тези,
които са осезаемо над средните възможности на хоби-готвачите. Те съчетават в
себе си кулинарни умения и познания, интересни лични истории и мотивация да
направят „завой“ в професионален и
житейски аспект. Христина е най-силно
впечатлена от двама души, записали се за кастинга на кулинарното шоу. Това са
16-годишният Тодор и 82-годишната баба Роза, която поради инцидент, не е успяла
да стигне до студиото. Тя коментира и промяната в разбирането за кулинарията.
Според нея, благодарение на MasterChef, хората вече са много информирани и са
изградили предпочитания към кухни от цял свят. И призова всеки, който иска да
упражни своя добър вкус, да го направи именно с MasterChef – всеки понеделник и
вторник от 21:00 часа по bTV.

Няма коментари:
Публикуване на коментар