Ще успее ли шеф Манчев да вдигне платната на
потъналия ресторант „Крушунска среща“ след загубата на капитана му?
Уникален пети сезон на „Кошмари
в кухнята“ очаква зрителите на NOVA от
1 март в 21.00 часа. За
разлика от предишните издания, които акцентираха основно върху лошата хигиена и
организационния хаос, този път фокусът ще бъде върху изграждането на добрия
вкус. Екипът на предаването обикаля цяла България, а самият шеф Манчев протяга
ръка на всеки, потърсил помощ, стига да вижда в отсрещната страна желание за
промяна и професионализъм.
„Крушунска
среща“ е - ресторант, заведение за
бързо хранене и национална кухня т. е. три в едно или нещо като нищо на света .. . Заведението с объркана концепция е останало без своя капитан. Трите жени ( майка и двете й дъщери), правят всичко възможно по силите си да спазят завета на бащата
– да не продават и да се борят за мечтата му, на която е посветил живота си.
Независимо от прекрасната
локация, в близост до един от най-посещаваните туристически обекти –
Крушунските водопади и блестящо чистата и професионално оборудвана кухня,
липсата на организация и концепция си казват думата.
Влизайки в заведението,
шеф Манчев ще трябва да си сервира сам върху покривка с дупки. Храната става,
но не е нищо особено, а подправките липсват, въпреки, че градината изобилства
от свежи билки. Млечната салата представлява краставици с мляко, а сачът е
приготвен на тиган и само декоративно сервиран в едноименен съд.
Сервитьорите
не знаят какво предлагат, а клиентите трябва да получат наръчник кога
заведението работи на самообслужване и кога като ресторант.
Шеф Манчев взима нещата в
ръце и дава курс и визия на заведението като то само за един ден и една нощ е преобразено, менюто има автентична концепция – стари регионални
рецепти със сезонни продукти, а дъщерите излизат на преден план, за да вложат
енергията си в реализиране на новия план.
Няма коментари:
Публикуване на коментар