Translate

четвъртък, 28 февруари 2019 г.

Пети сезон на „Кошмари в кухнята“ връща добрия вкус в кулинарния бизнес


Ще успее ли шеф Манчев да вдигне платната на потъналия ресторант „Крушунска среща“ след загубата на капитана му?

Уникален пети сезон на „Кошмари в кухнята“ очаква зрителите на NOVA от 1 март в 21.00 часа. За разлика от предишните издания, които акцентираха основно върху лошата хигиена и организационния хаос, този път фокусът ще бъде върху изграждането на добрия вкус. Екипът на предаването обикаля цяла България, а самият шеф Манчев протяга ръка на всеки, потърсил помощ, стига да вижда в отсрещната страна желание за промяна и професионализъм.
„Крушунска среща“ е - ресторант, заведение за бързо хранене и национална кухня т. е. три в едно или нещо като нищо на света .. . Заведението с объркана концепция е останало без своя капитан. Трите жени ( майка и двете й дъщери), правят всичко възможно по силите си да спазят завета на бащата – да не продават и да се борят за мечтата му, на която е посветил живота си.
Независимо от прекрасната локация, в близост до един от най-посещаваните туристически обекти – Крушунските водопади и блестящо чистата и професионално оборудвана кухня, липсата на организация и концепция си казват думата.
Влизайки в заведението, шеф Манчев ще трябва да си сервира сам върху покривка с дупки. Храната става, но не е нищо особено, а подправките липсват, въпреки, че градината изобилства от свежи билки. Млечната салата представлява краставици с мляко, а сачът е приготвен на тиган и само декоративно сервиран в едноименен съд.
Сервитьорите не знаят какво предлагат, а клиентите трябва да получат наръчник кога заведението работи на самообслужване и кога като ресторант.
Шеф Манчев взима нещата в ръце и дава курс и визия на заведението като то само за един ден и една нощ е преобразено, менюто има автентична концепция – стари регионални рецепти със сезонни продукти, а дъщерите излизат на преден план, за да вложат енергията си в реализиране на новия план.


Няма коментари:

Публикуване на коментар