Translate

неделя, 3 март 2019 г.

Смени жената“ закова близо 1 100 000 зрители


Спортната фамилия на Владо Николов противопостави своя социален статус и житейска философия със семейство лингвисти от Бургас пред близо 1,1 милиона зрители, които гледаха старта на „Смени жената“ в сряда вечер по bTV . Предаването е хит сред зрителите от всички възрастови групи, включително сред младите (18-34) - 38% от тях предпочетоха социалния експеримент по bTV.
Двете семейства с коренно различни житейски философии размениха съпругите си за седмица и показаха своите рецепти за щастие. Съпругата на волейболната звезда Владо Николов – Мая, които заедно с многочленното си семейство избират да се върнат в България, бе посрещната в дома на радио звездата от Бургас Милен Василев, с чиято съпруга са убедени, че ще намерят щастието в чужбина. Позициите „За“ и „Против“ емиграцията бе основната дискусионна тема на фокус в социалния тв експеримент. Мая и Владимир Николови са типичното спортно семейство, постигнало световни успехи. Заедно са повече от 20 години и имат 4 деца. Мая и Владо се запознават като тийнейджъри във волейболната зала на Левски. Владо Николов успя да се наложи като истинска волейболна легенда във Франция и Италия. След почти 17 години живот в чужбина, Владо и Мая са убедени, че семейното им щастие може да е пълно само ако живеят в България.
Вместо в спортната зала – Виктория и Милен се запознават във Великотърновския университет. Заедно са от 8 години и имат 6-годишен син. Семейството лингвисти живее в Бургас, където Милен е местна радио-звезда, а Виктория работи във фирма за логистика, говори китайски език и 1 година живяла в Китай. Те са семейство, което няма кола и телевизор, информират се предимно от интернет, вкъщи говорят чужди езици и не вярват в брака.
Смисълът на брачния съюз и показването на сериозно отношение един към друг бе и другата широко обсъждана и застъпена тема по време на двете размени. Волейболната звезда се опита да убеди Виктория в позитивите на брака, но тя бе категорична, че ритуалните съюзи не са част от тяхната житейска философия, но сдържаната Виктория призна, че след общуването с Владо Николов е готова да показва повече чувствата си към Милен и по-често да казва „Обичам те“. 
Недовършеният ремонт бе една от първите разлики, които забеляза Мая, когато пристигна в дома в Бургас. Мая има отношение към интериорните детайли и обстановката в дома. За нея уютът вкъщи е изключително важен и едно от правилата, които наложи бе именно да се добавят повече вещи за семеен комфорт. Милен от своя страна смята, че колкото повече инвестира в дома си, толкова по-трудно би му било да го напусне, когато заминат. Мая бе категорична, че за нея един мъж трябва да вдъхва сигурност и е време Милен да се отнесе
сериозно към живота. Важно за нея беше и Милен да състави план за завършване на ремонта вкъщи, който радио водещият прие като негова отговорност.
Наличието на голям телевизор и редовното гледане на анимации в дома на Николови бе в пълен разрез с разбиранията на Виктория и това я провокира да наложи правило за по-малко гледане на детски филмчета и повече слушане на музика по време на хранене. Владо и Мая приеха без колебание това правило и обещаха да го превърнат в традиция в дома си.
На финал, въпреки различията не само в бита си, но и в житейските си философии, и двете семейства приеха препоръчаните от жените правила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар