сряда, 6 март 2019 г.

В УМБАЛ „Св. Иван Рилски” – открит урок за ученици от НПМГ


Осмокласници от отбора по биология на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” (НПМГ) в София присъстваха на открит урок в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски”.
Менторите - д-р Асен Хаджиянев, началник на Националния референтен център за лечение на хипофизни аденоми и неврохирургът д-р Делян Фердинандов, между две операции и занимания със студенти показаха на младите биолози любопитни снимки, интересни факти за устройството на мозъка и съвременните методи за лечение на неврохирургичните заболявания, които няма как да бъдат намерени в учебника по биология за 8 клас.
Децата, които бяха придружени от своята преподавателка по биология, г-жа Мариана Христова, впечатлиха лекарите с познанията си върху устройството на нервната система, мозъка и хипофизната жлеза.
В края на открития урок всеки от учениците получи сертификат. Д-р Хаджиянев и д-р Фердинандов призоваха младите надежди да останат в България, за да има кой да продължи тяхната мисия.
Ако има и други училища, които искат да се включат в откритите уроци, с радост ще се отзовем, защото начинът да имаме повече талантливи млади лекари е да провокираме в тях интерес към нашата професия още от ученическата скамейка, заявиха единодушно двамата лекари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар