Translate

четвъртък, 7 март 2019 г.

„Животът е сън” гастролира в Театър Азарян като част от „Софийски театрален салон”


Публиката ще види спектакъла на 9 март на сцена Backstage

Антиутопичната хорър приказка по едноименната пиеса на Педро Калдерон де ла Барка – „Животът е сън” ще бъде показана в Театър Азарян, сцена Backstage, на 9 март от 20:30 часа.
„Животът е сън” е проект на Театър „ЗОНГ” и е с две номинации за „ИКАР” 2019 – за режисурата на Дина Маркова в категория „дебют”, както и за главна мъжка роля за Боян Арсов.
Актьорът Боян Арсов е познат на публиката на Театър Азарян от ролята си на Клариче в спектакъла „Кралят Елен”, за която също беше номиниран за „ИКАР” 2018 - за поддържаща мъжка роля.
"Животът е сън" е мрачна приказка, която противопоставя безгрижието на детските игри на политическите схеми и манипулации. В една мутирала, радиоактивна реалност се ражда едно същество и бива изоставено само - но какво е то - затворник, принц? Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?
Спектакълът е част от „Софийски театрален салон”, който гостува в театралното пространство на НДК, заедно с още четири представления от Видин, Благоевград, Пловдив и Шумен.
 „Животът е сън“:
Превод на Стоян Бакърджиев;
Адаптация и режисура: Дина Маркова;
Визуална среда и костюми: Боян Арсов;
Хореография и пластика: Боян Арсов;
Участват: Боян Арсов, Вяра Коларова, Константин Икономов, Ралица Петрова, Павел Емилов, Венцислав Сариев, Калоян Катинчаров, Ирина Първанова – арфа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар